2019.11.25.
17:47

Írta: lowoa

Az olasz püspök bocsánatot kér a megátalkodott házasságtörőktől

Belluno püspöke, Renato Marangoni bocsánatot kért a házasságtörőktől november 22-én egy nyílt levélben, mely címe: "Egy szó: Bocsánat!".

A megátalkodott házasságtörőket egy december 1-jei találkozóra hívja az egyházmegyei központban, miközben a házasságtörést az "egyezség új élményének" nevezi.

A levél bizonyos részei szentimentálisak: "Talán azt tapasztalta, hogy ítélkezünk és kritizálunk".

Bizonyos részei pedig eretneki gondolatot tartalmaznak: "Régóta azt mondjuk, nem kaphatják meg bűnbánat szentségét és az Eucharisztiát" - mintha ez nem lenne igaz.

Marangoni a többes számot használja az egyház támadására: "Régóta merevek vagyunk a családi helyzetekre nézve, melyekben éltnek".

"Hibáztunk abban, hogy nem mértük fel egyenlő módon az egyéni helyzeteket és az álmokat, melyeket teljesíteni akartak" - írja a püspök.

Marangoni azt az illúziót állítja fel, hogy a házasságtörés csak "összetett helyzetekről és személyes felelősségről" szól, amit "támogatni kell a törékenysége végett", mintha az egyház nem ezt tenné.

Azt ígéri, hogy a találkozón "felfedezzük Ferenc pápa bátorító szavait, aki az Amoris Laetitia buzdítás szerzője is".

"il vandea" felhasználó a következőt írta Marangoninak az olasz Gloria.tv lapon: "Menj és gyónj egy katolikus papnak (baráti körödön kívül biztos találsz egyet). Majd írj a nyíltan bűnöző embereknek, akiket annyira szeretsz: 'A pokol felé tartotok, az üdvözülésért gyónjatok és kövessétek a katolikus doktrínát, hagyjatok fel a törvénytelen kötelékekkel, majd miután tiszta életet éltek, térhettek vissza a szent Eucharisztiára".

https://gloria.tv/post/MGZeFMGW4na34FhzBndPFCkDG


A második püspök gyalázza meg az Oltáriszentséget, hogy örüljenek a házasságtörők

Vittorio-Veneto püspöke, Corrado Pizziolo bejelentette azt az általa "újdonságnak" nevezett dolgot, hogy az olyan pároknak, akik "nem egészen keresztény házasságban élnek, hozzáférést adhat a szentségekbe".

Ezt a L'Azione egyházmegyei hetilapban írja. Ezt a szentségtörést "segíteni fogja" egy pap vagy püspök is.

Pizziolo a második püspök Renato Marangoni püspök után Észak-Olaszországban a héten, akik Oltáriszentséget adnak a házasságtörőknek.

Pizziolo lenézően azt mondta, hogy ezt az "indignados" (spanyol: "feldühödöttek") ellenére is megcsinálja, pedig a feldühödöttek között lenne Jézus Krisztus és Szent Pál is.

https://gloria.tv/post/LfV7eaKzYtAL6Er9m1QSTuCEL


komment

süti beállítások módosítása