Németország új “gyűlöletbeszéd” törvénye, ami az online közösségi média használatát szabályozza, valójából egy a szólásszabadság ellen intézett támadás, és az emberek ellenvéleményének elhallgattatását szolgálja.

Németország új gyűlöletbeszéd-törvénye egy a szólás szabadságát korlátozó eszköz, melynek célja a politikai ellenvélemények elhallgattatása – mondta az Alternatíva Németországnak párt tagja, Albert Breininger a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

“Az AfD-ben éles kritikával fogadtuk ezt a törvényt. Ez egy újabb korlátozó intézkedés, és a szabad véleménnyilvánítás elleni elnyomó eszköz, ami a szabad sajtó működését is ellehetetleníti. Az a célja, hogy ellehetetlenítse, hogy az emberek és a politikusok felhozzanak bizonyos témákat, és ezzel kapcsolatban kifejtsék véleményeiket, beleértve az iszlamizációt is” – mondta.

Breininger visszaidézte, hogy az AfD parlamenti frakciója vezetőjének egy Twitter-üzenetét kedden egyszerűen elérhetetlenné tették, mert ellenkezett a kormány által képviselt nézetekkel. A német rendőrség ráadásul eljárást indított Beatrix von Storch ellen, amiért újév éjszakáján kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy Kölnben a rendőrség arab nyelven tett közzé újévi üzenetet.



Az új német gyülöletbeszéd törvény arra kötelezi az online közösségi média üzemeltetőit, hogy távolítsanak el minden olyan bejegyzést és hozzászólást a hálózatról, ami gyűlöletbeszédet vagy terrorista propagandát tartalmaz. A gyakorlatban ez általában a migrációt ellenző vélemények elhallgattatását jelenti.

A törvény, melyet júniusban fogadott el a Bundestag, a bevándorlóországok egy valószínű fejlődési irányát vetíti előre. Korábban Angela Merkel német kancellár egyértelműen kijelentette, hogy szerinte Németország “nyílt társadalommá” kell váljon. A német rendőrség pedig a “nyílt társadalom” értékeinek sértésére hivatkozva tartóztatott le kommentelőket az éjszaka közepén egy-egy bevándorlás-ellenes hozzászólás miatt.

 

 



http://www.hidfo.ru/2018/01/nemetorszag-a-nyilt-tarsadalom-dogmaja-miatt-korlatozza-a-szolasszabadsagot/