A német katonák újra „Heil Hitler”-rel köszöntik egymást, és a migránsok elleni erőszakos fellépésre buzdítanak. A katonai titkosszolgálatok vizsgálják az ügyet.

A német katonai elhárítás (Militärischer Abschirmdienst – MAD) vizsgálja azt a 275 esetet, amikor jelentések szerint szélsőjobboldali extrémizmus jeleit vélték felfedezni a német katonák körében, beleértve a „Heil Hitler” szavakat és a karlendítést is. A katonák emellett gyakran a migránsok elleni erőszak szükségességéről beszélgetnek egymás közt és a közösségi médiában.

A védelmi minisztérium egy az országgyűlésnek küldött levélben biztosította arról a törvényhozókat, hogy nem hagyják kivizsgálatlanul a történteket.

A dokumentum alapján a tömeges bevándorlás hatására nagymértékben megnőtt az ilyen esetek száma: míg 2015-ben és azelőtt mindössze 79 ilyen esetet jegyeztek fel, 2016-ban már 143 eset történt, csak idén az év első három hónapjában pedig már 53.

A védelmi minisztérium által kiadott dokumentum szerint olyan eseteket vizsgálnak, amikor pl. német katonák karlendítéssel köszöntik egymást, „Heil Hitler”-t mondanak, vagy

zaklatják a „migrációs háttérrel rendelkező bajtársaikat”.

Utóbbi csoporthoz szintén egyre többen tartoznak; a kormány törekszik a hadsereg sokszínűvé tételére, a német katonák közé pedig – a multikulturalizmust kihasználva – a muszlim extrémisták is megpróbálnak beépülni. Korábban egy brit napilap arról számolt be, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosai beépülnek a német hadseregbe.

A védelmi minisztérium által kiadott dokumentum szerint azonban a karlendítős eseteket vizsgálják nagyobb prioritással; ezt az ügyet már átadták a katonai elhárításnak, miközben a muszlim extrémisták esetében csak belső vizsgálatot rendeltek el. A karlendítő német katonák amiatt is elkezdtek gondot okozni a kormánynak, mert miközben Angela Merkel emberei a “befogadó Németországról” beszélnek, a német katonák egyre inkább szimpatizálnak a neonáci besorolású Nemzeti Demokrata Párttal, és ennek megfelelő Facebook-bejegyzéseket tesznek közzé.

A helyi sajtó szerint már 2016-ban felhatalmazták a katonai elhárítást arra, hogy minden egyes gyanús katonát átvizsgáljon szélsőjobboldali kapcsolatok után kutatva, de az ezt lehetővé tévő törvény csak idén júliusban lép hatályba.

Miközben a német katonák náci kötődéseit vizsgálják, 2016-ban a Bundeswehr kötelékében 20 radikális iszlamistát is találtak, akik azért csatlakoztak a hadsereghez, hogy megtanuljanak bánni a robbanószerkezetekkel, és közvetlen harci tapasztalatot szerezzenek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kivizsgaljak-miert-akarnak-ujra-hitlert-a-nemet-katonak/



Megint szeretik a németek a Mein Kampfot

Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampfot több mint 85000 példányban adták el, mióta a német kancellár beengedett több millió migránst Németországba, majd újra megjelentették a korábban betiltott könyvet.

A Kortárs Történelem Intézetének keddi közleménye szerint egy évvel a könyv újrakiadása után a Mein Kampf bestsellernek számít. A hatodik kiadás január végén kerül a boltokba, és a közlemény szerint a könyvet akkora érdeklődés fogadja, ami „minden várakozást felülmúlt”. Az intézet igazgatója, Andreas Wirsching a Tagesspiegel német lapnak nyilatkozva emlékeztetett, hogy a könyv második kiadása áprilisban a Der Spiegel egyik bestseller-listájának élére került.

A Mein Kamp szerzői jogai 2015 végén jártak le, de tartalma miatt továbbra is tiltott könyvnek minősül. A kiadó ellen azonban nem indult jogi eljárás, mert „kritikai megjegyzésekkel” felduzzasztva árulják a könyvet.

Adolf Hitler könyvét azt követően jelentették meg újra Németországban, hogy 2015 folyamán megindult a nagy migrációs hullám, melynek során több mint kétmillió közel-keleti és afrikai migráns érkezett Európába. A 2015 végén, Kölnben és több más nagyvárosban történt csoportos szexuális zaklatásokat követően a Mein Kampfot többször kellett újra kiadni, mert a boltokba jutó példányok heteken belül elfogytak. A könyvnek jelenleg ötödik újrakiadása van a boltok polcain.

A Mein Kampf bizonyos tartalmai máig aktuálisak: Angela Merkel német kancellár továbbra is Lebensraumként tekint Kelet-Európára, de a német kormány ezúttal nem a németeknek, hanem a világ más részeiről beengedett migránsok tömegeinek akar – a helyi kormányok és többségi lakosság akarata ellenére – életteret adni Kelet-Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/01/megint-szeretik-a-nemetek-a-mein-kampfot/