Németország összes mecsetének bezárását követeli egy új politikai erő, aminek népszerűsége rohamosan nő. Az Alternatíva Németországnak pártprogramjában egyértelműen kijelenti: az iszlám nem tartozik Németországhoz, meg kell kezdeni a kiszorítását.

A német sajtó a korábbinál aktívabban kezdett foglalkozni az Alternatíva Németországnak párt részletes céljaival, miután az ellenzéki mozgalom támogatottsága a migrációs válság közepette ugrásszerűen megnövekedett, és több regionális választáson bejutottak a helyi parlamentbe. A párt a nagy migrációs hullám tetőzésekor követelte a határok hermetikus lezárását és a korábban érkezett migránsok kiutasítást, ennek köszönhetően Németország több tagállamában második politikai erővé váltak.

A sajtó megszerezte az ellenzéki mozgalom egyelőre nem-nyilvános részletes programtervét, ami nem csak a migránsok kiutasítását követeli, de azonnali hatállyal bezáratná a mecseteket, és betiltaná az újabb mecsetek építését is. A programtervet várhatóan áprilisban fogadja el a pártvezetés.

Az Alternatíva Németországnak párt 2013-ban alakult, és rohamos népszerűségre tett szert, miután az Angela Merkel által képviselt politikai vonal egyetlen év leforgása alatt közel kétmillió migránst engedett az országba, és bebizonyosodott, hogy a rendőrök “felsőbb utasítások” mentén nem alkalmazhatnak erőt bűnelkövető migránsokkal szemben. Miközben a radikális jobboldalt folyamatos nyomás alatt tartják a hatóságok, a nők százai ellen szexuális zaklatásokat elkövető migránsokat máig nem sikerült törvény elé állítani, emiatt a párt rekord gyorsasággal vonzza magához a politikai fősodor tömegtámogatását.

Tavaly szeptemberben a Frankfurter Allgemeine Zeitung arról számolt be; Szaúd-Arábia hivatalos úton is felajánlotta “segítségét” a migrációs válság kezeléséhez, és minden századik menekült után egy mecsetet építtetne Németországban. Eszerint a tavaly érkezett menekültek száma alapján akár húszezer új mecset épülhetne – a ma működő mintegy kétezer mellé – Németország területén, a szaúdi királyi család vagyonából.


http://www.hidfo.ru/2016/03/a-mecsetek-bezarasat-koveteli-a-nemet-jobboldal/