Franciaországnak érvényben van egy megállapodása az Egyesült Királysággal arra vonatkozóan, hogy a migránsokat a csatorna-alagút francia oldalán tartják. Párizs azonban azzal fenyeget, hogy felmondják ezt a megállapodást, ha a britek kilépnek az Európai Unióból.

Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter a Financial Timesnak adott interjú során kijelentette, hogy az Európai Unió jelenti a két ország közti bevándorlásügyi együttműködés alapján, és amennyiben a britek az EU-ból kilépés mellett döntenek, Franciaország felmondja a migránsok Calaisban tartását garantáló Le Touquet Szerződést.

Macron kijelentése szerint, amennyiben a népszavazáson a kilépést támogató szavazatok kerülnek többségbe, és a brit kormány megkezdi a kilépési procedúrát, Franciaország minden, Calaisban tartózkodó és oda érkező migránst átküld a csatorna-alagúton a brit oldalra, ezáltal Anglia intenzív migrációs nyomás alá kerül. A miniszter egyúttal azzal is fenyegetőzött, hogy a kilépés esetén a pénzügyi szférában dolgozók tömegesen hagyhatják el Londont.

2012-ben a brit miniszterelnök azt mondta, az Egyesült Királyság szívesen látja mindazokat, akik a franciaországi szocialisták 75%-os adóemelése elől menekülnek. Macron elmondása alapján azonban a Londonba menekülőket “visszahonosítják” majd, helyettük pedig a Calais környékét terrorizáló afrikai migránsokat küldenék Angliába.


http://www.hidfo.ru/2016/03/afrikai-migransokkal-zsaroljak-a-briteket/