b7de0a0a25b44c81a3c3a1597b817639

A kínai és az orosz média képviselői csütörtökön még szorosabb együttműködésre szólítottak fel, hogy javuljon a nemzetközi kommunikációs képességük és globális szinten nagyobb hatásuk legyen.

Szentpéterváron rendezték meg a közös Kína-Oroszország Médiafórumot, amely főként azzal foglalkozott, hogy miként lehet tovább javítani a nemzetközi kommunikációt. A fórum célja, hogy megvitassák az új médiák közötti cseréket és együttműködéseket, továbbá a média szerepét a Kínai Selyemút Gazdasági Övezet támogatásában, – az Oroszország vezette Eurázsiai Gazdasági Unió keretén belül.

Tian Shubin, a Xinhua.net elnöke a fórumon felszólította a két ország internetes médiáit, hogy gondolkodjanak el olyan kérdéseken, mint hogy miként lehet elmélyíteni a kölcsönös megértést a hírek és információk segítségével és hogyan lehet az új médiák közötti együttműködést kompatibilissé tenni a jelenlegi magas szintű bilaterális kapcsolatokkal.

2016 és 2017 a kínai-orosz médiakommunikáció éve lesz. Ezzel kapcsolatban Tian Shubin elmondta, hogy a Xinhua.net kihasználja ezt a lehetőséget és követi a médiaintegráció jelenlegi trendjét, hogy ezzel is javítsa az orosz féllel az új média fejlesztése területén folytatott együttműködéseit.

d87dec250d3b45c3bcffc27334928821

Szergej Mihajlov, a TASSZ hírügynökség vezetője elmondta, hogy nagy tapasztalatuk van az ázsiai és csendes-óceáni térségben és hírügynökségük a régió hírközlő szerveivel mindig is szoros kapcsolatokat tartott. De a legnagyobb jelentősége a Kínában végzendő munkának van, s a TASSZ elkötelezett amellett, hogy átfogóan bemutassa a világnak, hogy mi történik Kínában.

CRI – SzRTI