Alapmű ebben a témában:

Victoria Boutenko - A nyers étel csodája


Michael Arnstein, gyümölcskedvelő atléta a 15 mérföldes munkába való ingázást nem autóval, busszal vagy vonattal oldja meg, hanem futva. Fut az irodába, kocog a környező házak között és végül a new york-i Central Parkon át, ahol csak azért áll meg, hogy gyümölcsöt egyen. Mielőtt elkezdené a távot, körülbelül 15 narancsot fogyaszt el. A nap végére 6000 kalóriát eszik meg, étrendje elsősorban nyers zöldségekből és gyümölcsökből, elsősorban gyümölcsökből áll.”

 

MichaelNapaValley

 

Nyers étrendjének hála Arnstein úgy érzi, mintha “szinte emberfeletti” erő költözött volna belé, ami minden nap megnyilvánul egyre javuló futásidejében és látása élesedésében.

A nyers élelmiszerek felé fordult, amikor már semmi más nem használt

“Kipróbáltam mindent a vitamin boltokban”- mondja Arnstein egy CNN interjúban Dr. Sanjay Guptanak. ”Kipróbáltam minden étrendkiegészítőt, nagy fehérjetartalmú étrendet, kipróbáltam mindent.” Hozzáteszi, hogy csak a nyers ételek, zöldségek fogyasztása “teljesen átalakított, mint embert.”

Házában négy hűtőszekrényt tart és bevásárlásait nagykerekben végzi. Véleménye szerint: “sokat eszem, mint a legtöbb állat a természetben.” Mégis, egészséges életmódja párosulva a sok testmozgással képessé teszi őt arra, hogy súlyát kordában tartsa. Büszke arra, hogy mindössze 3-5% testzsír van a testén és hogy ő a hetedik leggyorsabb amerikai futó 100 mérföldön.

A nyers étrend további előnyei

Arnstein, saját YouTube-csatornáján azt is állítja, hogy a nyers étrendnek egy sor más egészségügyi hatása is van rá.

Javuló látás

Látása “figyelemreméltóan javult” miután áttért a nyers étrendre. Megjegyzi, hogy minden lényegesen élesebbnek látszik.

Jobb bőrminőség

Arnstein azt mondja, hogy soha nem száraz a bőre és sosem csipás a szeme amikor felébred.

Jobb energiaszint

“Érzem hogy élek, energikus vagyok” -mondja. A nyers élelmiszerek nem csupán “mentális világosságot” adtak, de abban is segítettek, hogy maratoni ideje javuljon.

Erősebb immunrendszer

Azt mondja, hogy: “sosem leszek beteg, nem sérülök le”. Elmagyarázza, hogy még 100 mérföld lefutása után is frissnek érzi magát, teste sosem sérül le.

Arnstein mindenkit sürget arra, hogy próbálja ki a nyers étrendet, még ha csak mindösszesen két hétig tart is az. Ez alatt az idő alatt- de lehet, hogy nem is kell hozzá két hét- az emberek meg fogják tapasztalni annak a diétának az előnyeit, amit ő csak “józan ész” diétának hív.

Források:

https://www.youtube.com/user/TheFruitarian