Kanári-szigetek, Tenerife, - 2008 november - Fotó AP

…”El lehet gondolkodni azon, hogy kiknek az érdekében szorgalmazzák a teljes befogadást a liberálisok, – kiknek áll érdekében az európai népek elözönlésének elősegítése, – s ezáltal a teljes megsemmisítése?…

Az Unió bevándorlási kvótái szerint, – előbb-utóbb megtörténik a bevándorlók országonkénti szétosztása. S könnyen elképzelhető, hogy hazánkba is bőven jut belőlük…”

– Hírek és kommentárok –

Nógrádi György: közös uniós álláspont kell menekültügyben

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az Európai Unió “a 24. óra utolsó percében” van, hogy közös álláspontot alakítson ki menekültügyben.

Nógrádi György erről vasárnap beszélt az M1 aktuális csatornán azzal összefüggésben, hogy az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) közölte: mintegy hétszáz ember veszhetett a tengerbe amiatt, – hogy egy menekülteket szállító hajó vasárnapra virradó éjszaka elsüllyedt a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között.

A biztonságpolitikai szakértő kifejtette: a különböző polgárháborús területekről, Szíriából, Líbiából, Fekete-Afrikából özönlenek az emberek, akik összeszedik az Európába jutáshoz szükséges 5-10 ezer eurót, és megindulnak. “Amíg diktátorok voltak, Kadhafi, Mubarak, nem tudtak átjönni”, ám amióta e diktátorok hatalmát megdöntötték, ezekben az országokban, főleg Líbiában teljes káosz van, és lehetetlen a rendet fenntartani – mondta.

Nógrádi György jelezte, az EU most alakította ki azt az álláspontot, amely szerint elkezdi felfegyverezni az egyiptomi és a líbiai haditengerészetet, hogy ők fogják vissza az egyiptomi és líbiai partoknál a menekülteket.

Megjegyezte, hogy Olaszországban 10 év alatt 2-ről 10 százalékra emelkedett a menekültek aránya.

“A 24. óra utolsó percében vagyunk, hogy az EU végre valamiben egyetértsen, és egy közös álláspontot alakítson ki” – mondta a szakértő…

És ezzel ki is kerülte a nyilvánvaló választ a megoldásra. A Szabad Riport meglátása szerint, ha az amúgy is össze-vissza dülöngélő, s egyre gyengébb európai látszatbirodalom; az Unió el akarja kerülni a teljes összeomlást, – le kell zárnia a határait a ‘menekültek’, – nota bene; illegális bevándorlók előtt.

Miért? – Mert az EU szó szerint a bevándorlók ostroma alatt áll, – 3 fő régióban is; Dél-keleten, a magyar-szerb határ térségében, – délen a Földközi-tenger és Olaszország térségében, s nyugaton, Spanyolország térségében.

Az európai liberálisok viszont fennen hangoztatják, hogy be kell engedni a bevándorlókat. Álhumánus érvekkel dobálódznak, sajnálják őket, – csak éppen a “saját” hazájuk népét nem sajnálják, akikre egyre nagyobb teher nehezedik a hihetetlen mennyiségű bevándorló ellátása miatt. Nem beszélve egyes bevándorlók agresszivitásáról, akik célpontnak tekintik a fehér európaiakat.

El lehet gondolkodni azon, hogy kiknek az érdekében szorgalmazzák a teljes befogadást a liberálisok, – kiknek áll érdekében az európai népek elözönlésének elősegítése, – s ezáltal a teljes megsemmisítése?

Ami a gyanús ebben a történetben az az, – hogy egyre gyakrabban ér szerencsétlenség a ‘menekülteket’ szállító bárkákat, éspedig szinte kizárólag mindig Lampedusa közelében.

Pedig Dél-Európa az afrikaiak által történő, – vízen való elözönlése hosszú évek óta folyik, – nem mai keletű dolog, – bár csak mostanában gyorsult fel. – De mind Máltára, s nyugaton a Kanári-szigetekre, Tenerifére, – már 2006, 2007 óta zsinórban érkeznek Afrikából a dereglyék, telve Európába vágyó négerekkel. S ezek a szigetek még messzebbre is vannak az Afrikai szárazföldtől, mint Lampedusa.

Ám mindennek ellenére,  olyanfajta szerencsétlenségekről, mint napság, szinte minden nap megtörténnek, – évekig nem is hallottunk. – Vajon miért is csak Lampedusa az a bizonyos “elátkozott part”?

Az Unió bevándorlási kvótái szerint, – előbb-utóbb megtörténik a bevándorlók országonkénti szétosztása. S könnyen elképzelhető, hogy hazánkba is bőven jut belőlük. Már most van információnk arról, hogy a nigériaiak nagyon is szeretnek Magyarországon lenni, – üzletelni, ‘seftelni’ házasodni. – A magyar hatóságok nem igazán zaklatják őket.

De nem kellenek nekünk a bevándorlók! – Sem keletről, sem délről, sem nyugatról, – A kormány munkahelyteremtési programjának a magyar állampolgárokról kell szólnia, – senki másról.

Bornemissza János