Az Europol az EU-tagállamok biztonsági szolgálataitól eddig 2500 olyan uniós állampolgár nevét gyűjtötte össze, akikről gyanítható, hogy külföldön harcoltak, és képesek Európában terrorcselekmények elkövetésére. Tehát ennyit képeztek közvetve vagy közvetlenül ki a világ sorsát egyengetők.

 

 

Képtalálat a következőre: „cia kép” Képtalálat a következőre: „moszad kép”

 

Az előkészítő bizottság....

 

Összesen hányan utazhattak a közel-keleti háborús övezetekbe az EU-ból?

 

 

3-5 ezer EU-állampolgárról lehet beszélni, olyan fiatalemberek meglehetősen népes csoportjáról van szó, akikről feltételezhető, hogy hazatérvén a párizsihoz hasonló merényleteket akarnak és tudnak is elkövetni. Súlyosbítja a veszélyt, hogy az európai biztonsági szolgálatoknak nincs meg a teljes eszköztáruk minden egyes ilyen támadási kísérlet meghiúsítására. Erről szólnak a nyugati médiák új tálalásban. Feltűnő módon most az oroszellenességet a párizsi mészárlás óta egy elhallgatott állapotba lejegelték...

Talán nem jött be. Talán a végkifejletbe belefáradt - ez az emberiség igazi apokalipszise lélektan szempontjából, ami megsemmisíti és majd főnixként átlendíti a hamvakon - , egyszerű ember még mindig a kisebbik rosszat látja Putyin rendszerében, mint a már majd két (de)generációt kinevelt, erkölcstelen Nyugatban? Hiszen ennek ma már az épeszű számára jól kivehető, körvonalazódó saját környezetében, bőrén tapasztalt hatástanulmánya van! És itt a tapasztalton van a hangsúly!

 

A brit belső elhárítás (MI5) főnöke, Andrew Parker az MI5 londoni székhelyén, szakértőknek tartott múlt heti előadásában részletek nélkül elmondta: a brit elhárító szolgálatok csak az elmúlt néhány hónapban három olyan, Nagy-Britanniában tervezett terrorcselekménynek vették elejét, amelyek minden bizonnyal halálos áldozatokkal jártak volna. „Ez azonban nem adhat okot elbizakodottságra, mert nem tudunk minden ilyen kísérletet megakadályozni” - tette hozzá. Az MI5 szerint a szíriai konfliktusövezetben tartózkodó brit állampolgárok közül hozzávetőleg hatszázról tudható, hogy szélsőséges nézeteket vall, jelentős részük csatlakozott az Iszlám Állam nevű, brutalitásáról hírhedté vált milíciához, és többen közülük már meg is próbáltak terrortámadásokat végrehajtani brit földön és máshol. Ezen szélsőséges csoportok a közösségi portálokat toborzó és propagandaeszközként használják. Ennek megakadályozására a jelenleginél sokkal szorosabb és sokkal hatékonyabb együttműködésre van szükség a bűnüldöző hatóságok és a közösségi médiaportálokat fenntartó technológiai cégek között. Szorgalmazzák, miszerint megfelelő törvényekre is szükség lenne ahhoz, hogy a hatóságok figyelni tudják a terrorgyanúsítottak tevékenységét. Tehát mint a napokban már kifejtettük, készítik elő a totális ellenerzőrendszert a nagy titkosszolgálatok hathatós segítségével, akik vazallus zsoldosaikkal végeztetik el a piszkos munkát annak álcázva, aminek éppen kell. Lázár János is azt hangsúlyozta tavaly nyáron, hogyha néhány éven belül a miénk lenne a legjobb Információs Hivatal és fontosnak tartja a CIA-val és az izraeli titkosszolgálattal való szoros kapcsolattartást. Tehát ő is ezeket nevezi meg stratégiai partnerként.

Nem érdekes?

Ez nagy veszélyt jelent az európai hazafias sejtekre, szervezetekre is. Hiszen ne feledjük, amikor ezek nincsennek porondon, akkor a hazafias mozgalmak jelentik a terrorveszélyt úgy itthon, mint Európában. Mivel az Isteni-nemzeti értékrendek nem összeegyeztethetőek semmi szín alatt ezen alantas, állatias trónbitorlók tobzódó portyáival.

 

 

Várhegyi Kálmán