Legutóbbi Világ Panorámában Cey-bert Róbert elemezgette a "Koppányi" történelemszemlélet rejtelmeit.Az embernek mindig hiányérzete van amikor a magyar történelemről vitatkoznak TV-ben vagy a Rádióban! Mert egy nagyon fontos dolgot kihagynak, mielőtt Európa történelmét elemezgetni kezdenék !Ez pedig a kereszténység és a zsidó"kereszténység" közötti teológiai (hittani) ellentmondás !

Ha pedig ezt nem tisztázzuk akkor nem fogjuk érteni hogy milyen erők állnak a magyar történelem meghamisítása és a trianoni országcsonkítás mögött.A kereszténység az evangéliumra alapozódik !Ennek az a lényege hogy Isten jó !Tehát nem bánt és nem büntet !A zsidó hittan szerint, Isten bánt és büntet, gyakorlatilag kiszámíthatatlan !
A zsidó Istentől félni kell !
Csak akkor szeret ha antiszociális, embertelen fasiszta elvárásait teljesítjük !A zsidók istenüket egy földi bűnözőről mintázták meg, amely olyan mint pl. Sztálin !A Római, a Kálvini,és Lutheránus zsidó"kereszténység" a félelemre a terrorra építkezik.Ők építették ki a terror intézményes világrendjét !Melyet az Inkvizició, Sztálin ,a NATO, IMF, WTO, Bilderberg csoport, stb fémjelez .A Magyarok Istene, lásd Magyar Biblia (Nimród ószövetsége) a tudás és a szeretet hatalmára építi az emberiség jövőjét !Ezt a szellemiséget képviseli Jézus és az Evangélium !Ezt a szellemiséget a Szentkorona és Szent István királysága hirdeti !Ezt a királyságot Mohács mezején térdre kényszerítette a Római és a Török! Mert mindkettő a zsidó terrort képviseli !Vagyis a bankárokat !Ha Ceybert Róbert különbséget tesz a zsidó és a keresztény Isten között eleve abból kell hogy kiinduljon hogy a hunok és Atilla tette Európát kereszténnyé !És Istvánt nem 1000-ben hanem 700-körül koronázták !És a rómaiak voltak tulajdonképen a "zsidók" és a szkíták pedig a keresztények !Erre rengeteg bizonyíték van, csak be kellene mutatni !
A Római Birodalom a fináncfasizmust építette !A hunok szociális piacgazdaságot !A pénzt alárendelték az ember értékeinek !Ma az USA és az EU globális fináncfasizmust épít !Ha ezt a folyamatot meg akarjuk törni, meg kell reformálni a szellemiséget !Zsidóról - Jézusira !

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/3426-keresztenyseg-es-zsido-keresztenyseg