A következő cikk a hírhedt Gardasil (Silgard) HPV rákinjekcióról visszatartott információkat tartalmaz.

Amit a Merck nevű vakcinagyártó konszern, a HPV-oltás előállítója a Gardasilról (egyes országokban Silguard) nem tud....

A Merck nem tudja...

1. ... hogy a vakcina megelőzi-e a rákot?

A Gardasilt rákmegelőző vakcinaként hirdetik. Charlotte Haug immunológus orvos a New Scientist (1) -ben megjelent cikkében azonban a következőket írja:"Annak ellenére, hogy kijelentik, hogy a vakcina 2/3-dal vagy még nagyobb mértékben csökkenteni fogja a méhnyakrák okozta halálozásokat, az oltás globális hatékonysága a méhnyakrák megelőzésében továbbra is ismeretlen, és még évtizedekig az is lesz."

2. ... hogy szükségesek-e emlékeztető oltások (hatásnövelők) és ha igen, milyen időközönként?

3. ... hogy a Gardasil növeli-e a rák esélyét?

A vakcinát e tekintetben ugyanis nem tesztelték. (Labant Csaba: A többit sem!)
Lehetséges, hogy növeli a rák előfordulási valószínűségét, mert az oltás hatására a szervezetben más, karcinogénebb vírustörzsek jelenhetnek meg.(Bizonyos törzsek eltűnnek, de ezek kicserélődnek más HPV vírustörzsekre.)

4. ...hogy a váratlanul felfedezett, alumíniumhoz kötődő rekombináns HPV DNS miatt növekszik-e a rák kockázata?

A SaneVax felkérte Dr. Sin Hang Lee patológust, hogy vizsgálja meg a Gardasilt az esetleges szennyeződések szempontjából. A mintákban kimutatták a HPV-11 és a HPV-18 rekombináns DNS- t, mindkettő az adjuvánsként használt alumíniumvegyülethez kötődött. (5)

"Nem tudjuk, hogy a rekombináns (genetikailag módosított) HPV DNS képes-e megváltoztatni az emberi DNS-t, és ezzel esetleg elindítani egy rákos folyamatot." (5)
(A fordító megjegyzése: A HPV vírus egy DNS-bol és az azt körülvevő vírusfehérjéből áll. A Gardasil oltóanyag elméletileg nem tartalmazza - nem szabadna tartalmaznia - a teljes HPV vírust, csupán a vírusfehérje egy részét, amely az antigenitást biztosítja.)

5. ...hogy fennáll-e autoimmun betegségek fokozott kockázata a rekombináns HPV DNS miatt?

Azt sem tudják, hogy a genetikailag módosított HPV DNS, vagy járulékos DNS képes-e megváltoztatni az emberi DNS-t, esetlegesen egy sor autoimmun kórképet indítva el. (5)

6. ...hogy a HPV mindenképpen csak szexuális érintkezéssel átvihető fertőzés-e?

A Merck azt állítja, hogy a HPV egy szexuális érintkezéssel terjedő betegség. Azonban bizonyára annak is tudatában van, hogy találtak már placentában, köldökzsinórban és újszülöttekben is HPV fertőzést. Tehát nem feltétlen csak szexuális úton terjedő betegségről van szó. (6)

"A 2006 májusi FDA VRBPAC dokumentum szerint azok között a lányok között, akik korábban a vakcinákban található HPV vírussal fertőződtek meg és megkapták a Gardasil oltást, 44,6% -kal nott a méhnyakrák előfordulása életük során." (31)

Dr. Jim Howenstine orvos szerint: "A HPV vakcina 44,6%-kal megnöveli a méhnyaki lézió kialakulásának kockázatát az olyan nőkben, akik korábban olyan HPV vírustípussal fertőződtek meg, amelyet a vakcina tartalmaz. "(7)
A méhnyaki lézió egy prekarcinogén, azaz rákmegelőző állapot.

Ismeretlen, de rendkívül nagy számú fiatal lány van a világon, akik már megfertőződtek a HPV vírussal és most arra kényszerítik őket, hogy oltassák be magukat Gardasillal, mely azzal jár, hogy 44,6 %-kal megnő az esélyük a méhnyakrákra. (32).. Ez nem csak hogy etikátlan és cinikus, hanem egyenesen kriminális cselekedet.

7. ...hogy a Gardasil genotoxikus hatású-e?

A vakcinát nem tesztelték genotoxicitásra (sem). (Azaz, hogy megváltoztathatja-e a DNS által tárolt genetikai információt.)

8. ...hogy a vakcina a különféle népcsoportoknál releváns vírustörzseket célozza-e meg?

2008 májusában végeztek egy tanulmányt magas kockázatú és többszörös HPV-fertőzésben szenvedő jamaikai rákmentes nők körében. Ez a vizsgálat az alábbiakat mondja ki:
"A legfontosabb eredmény az volt, hogy Észak-Amerikától, Európától és Ázsia néhány részétől eltérően itt nem a 16. és 18. HPV típus volt a leggyakoribb magaskockázatú genotípus. (8) Miért terjesztik a Gardasilt globálisan amikor a HPV 16 és HPV 18 lehet, hogy még csak nem is uralkodó a megcélzott népességek tagjai között?"
"A jamaikai nőknek e csoportjában a HPV genotípusok megoszlása eltér az Európában, Észak-Amerikában és Ázsia néhány részén talált mintázatoktól. Ezért lehet, hogy fontolóra kell venni más vakcinák kifejlesztését, amelyek a mi és a miénkhez hasonló populációkban található genotípusokat célozza meg." (28)

9. ...hogy a vírustörzsek idővel megváltoznak, átalakulnak-e?

Rosemary Mathis, a SaneVax embere az alábbiakat írja: "Egy grafikon egyértelműen mutatja, hogy a HPV 16 & 18 még csak nem is gyakori a kolumbiai nűkben egészen a húszas éveik közepéig - amikorra már az oltás hatása rég megszűnik, ha egy lány serdülőkorban kapta meg a Gardasilt vagy a Cervarixot." (8)

10. ...milyen szövődmények fordulhatnak elő, amikor a Gardasilt más oltásokkal együtt adják be.
Erről nagyon kevés tanulmány készült. (2)

11. ....hány súlyos oltási reakció volt eddig és ezek milyen mértékűek voltak?

A Nemzeti Vakcina Információs Központ (National Vaccine Information Center) szerint: "A becslések szerint az összes oltási reakciónak és oltási szövődménynek csak 1-10 százalékát jelentik a VAERS-nek. (9)(26)(32) (A VAERS az oltási reakciók, szövődmények bejelentési rendszere.)

Dr. Russell Blaylock szerint a vakcinákkal kapcsolatos problémák bejelentésének az aránya igen alacsony, kb 2 %, mivel a rendszer passzív és önkéntes jellegű. Blaylock becslései szerint valószínű, hogy a Gardasilból eredően eddig több, mint 600 haláleset és több, mint 100,000 súlyos szövődmény történt. (10)

A Merck nem hozta nyilvánosságra, hogy a vizsgálatok során a Gardasil oltásban részesülő résztvevők 73.3% -ánál egy új egészségkárosodás, betegség alakult ki. (32)

12. ...hogy milyen hosszútávú mellékhatásai lehetnek.

Jagannath Chatterjee szerint: "Az oltás élethosszon át kifejtheti hosszútávú hatásait, különösen mivel az általa beindított gyulladásos folyamat nem áll le. Sok vakcinaösszetevő tartósan beágyazódik a szövetekbe, zsírsejtekbe, az agyba, és állandó jelleggel folyamatos és progresszív károsító hatással bír. A gyengített vírusok, amelyek az oltásokban vannak, hosszú ideig nyugalmi, 'alvó' állapotban maradhatnak, gyakran mutálódnak és amikor az immunrendszer bármilyen oknál fogva legyengül, virulenssé válhatnak. Mivel az oltóanyagok hátrányosan hatnak az immunrendszerre, az emberben jelenlévő azon vírusok és baktériumok, amelyek korábban nem voltak virulensek, ma már betegségeket okoznak."

13. ... hogy mi lenne a vizsgálatok eredménye, ha minden klinikai vizsgálatban valódi placebót használtak volna.

"Az FDA engedélyezte, hogy a Merck nonreaktív sóoldat-placebó helyett egy potenciálisan reaktív alumíniumtartalmú placebót használjon kontrollként a vizsgálatban résztvevők többségénél. Egy reaktív placebo mesterségesen megnövelheti a kísérletben vizsgált szer vagy oltóanyag biztonságának látszatát." (12)(29)

14. .... hogy mi lenne a klinikai vizsgálatok eredménye, ha a Merck nem használta volna a saját kizárási kritériumait?

A vakcinát gondosan válogatott embereken tesztelték. (2, 13)
Ez a csoport nem reprezentatív minta azokra az embercsoportokra, akik megkapták vagy a jövőben meg fogják kapni az oltást. A kizárási kritériumok:
1) A vakcina bármely összevetőjére fennálló allergia
2) korábbi súlyos allergiás reakció
3) élelmiszerre vagy gyógyszerre fennálló korábbi allergia
4) autoimmun betegség, immunhiányos állapot vagy veszélyeztetett immunállapot
5) A kórelőzményben szereplő bármely olyan betegség, terápia, laboratóriumi eltérés vagy más körülmény, amely miatt a résztvevő számára nem ajánlott a vizsgálatban való részvétel.
6) Klinikailag jelentős betegség vagy a fizikai vizsgálat illetve a kórtörténet áttekintése során talált klinikailag jelentős eltérés, amely, a vizsgálatot végző véleménye szerint, a vizsgálat kimenetelét befolyásolhatja.
7) Gyengített immunrendszer vagy más immunproblémák

"Ha ezeket a kritériumokat tudnák és alkalmaznák az amerikai családoknál a gyermekek oltását megelőzően, akkor gyakorlatilag egyetlen egy lányt vagy fiút sem engedtek volna beoltani aközül a 22,000 közül, akik Gardasil által károsodottként szerepelnek a CDC oltási szövődményeket jelentő rendszerében (VAERS). Ezenfelül az a 100 gyermek, aki a HPV oltás miatt halt meg, ma is élne." (13)

Összefoglalva: Azáltal, hogy a fenti kritériumokkal kiválasztott résztvevőkön végzik el a klinikai vizsgálatokat, az átlagnépességet, amely az oltás /leendő/ alanyait képezi, gyakorlatilag kihagyják belőle. Ennek következtében e fenti gyakorlat miatt nem tudjuk, hány embernél áll fenn szövődmény/oltási reakció kockázata.

15. ...hogy no-e a vérrögképződés kockázata, amikor a Gardasilt hormonális fogamzásgátlókkal együtt alkalmazzák?

A Gardasil és a fogamzásgátlók együttes alkalmazására vonatkozó vizsgálat nem fókuszált a vérrögképződés kockázatára növekedésére.A CDC azt állítja: "Érkeztek bejelentések arról, hogy a Gardasil oltást követően néhány nőben vérrögök alakultak ki. Ezek a vérrögök a szívben, tüdőben és a lábakban fordultak elő. E nők többségénél fogamzásgátlók, dohányzás, túlsúly és más kockázati tényezők miatt fennállt a vérrögképződés kockázata." (14)

A Gardasil oltást követő vérrögképződés bejelentett eseteit tehát rá lehet fogni más tényezőkre, amikor a valódi ok lehet, hogy pont maga az oltóanyag.

16. ...hogy növeli-e a Gardasil az agykárosodás kockázatát?

A poliszorbát nevű összetevő porózusabbá teszi a vér-agy gátat és segíthet az idegrendszer számára mérgező alumínium, nátrium-borát és más mérgező anyagoknak átjutni az agyszövetbe. (15)

Sok Gardasilt követően károsodott lánynál mutatkoznak az agykárosodás tünetei. (16)

Nagyon kevés olyan boncolást végeztek eddig (ha végeztek egyáltalán), amely során alapos vizsgálatnak vetették volna alá a Gardasil beadást követően meghalt fiatal lányok agyszövetét.

17. ...hogy mik a vizsgálati eredmények egyik csoportról a másikra történő extrapolálásának (kivetítésének) következményei?

Az American Chronicle-ban Christina England ezt írja: "A Gardasilt sosem tesztelték 15 év alatti lányokon, mondja Diane Harper." (17)

A vakcinát különböző korcsoportoknak ajánlják, valamint fiúknak is, bár nem tudni, hogy extrapolálhatók-e a hasonló eredmények más csoportokra.

Általánosságban nincs információ az oltásnak az élettani hormonális változásokkal kapcsolatos hatásairól sem. ( pubertás, menstruációs ciklus, terhesség, menopauza)

18. ...hogy mik a következmények annak, ha a vakcinát nem rázzák fel alaposan a beadás előtt. A beadásra vonatkozó instrukciók között szerepel, hogy az oltóanyagot beadás előtt alaposan fel kell rázni. (2)
Nem találhatóak olyan vizsgálatok, amelyek arra vonatkoznak, milyen következményekkel jár, ha ezt az instrukciót nem tartják be, pedig a gyakorlatban ennek reális esélye van.

19. ...hogy a vakcina a benne lévő poliszorbát miatt növeli-e a terméketlenség kockázatát?

Laboratóriumi patkányokkal végzett kísérletekben a poliszorbát terméketlenséget okozott. (18),(19)

20. ...hogy a poliszorbát karciogén-e?

Jeffrey J. Aufderheide egy cikkében azt a kérdést teszi fel: "Lehetséges-e, hogy többek között azért nem tesztelik az oltást karciogenitásra, mert a Tween 80 (polyszorbát 80) egy karciogén (rákot okozó) vagy co-karciogén anyag?" (20)

21. ...hogy milyen egészségügyi következményekkel jár a poliszorbát és az L-hisztidin együttes jelenléte az oltásban.

Cynthia A. Janak írt erről a "Polyszorbát 80 és Hisztidin, a tragikus házasság" (21) című cikkében.

22. ...hogy az alumínium adjuváns biztonságos-e?

Catherine Frompevich az alábbiakat írja az "Alumínium az oltásokban. Hol vannak a biztonságra vonatkozó vizsgálatok?" (22) című cikkében:

"Az oltóanyag-gyártók az 1930-as évek óta használnak adjuvánsként alumíniumot a vakcinákban. Azonban, abból az anyagból, amit évek alatt az oltásokkal és az oltások kutatásával kapcsolatban sikerült összegyűjtenem, úgy tűnik, hogy nem léteznek az alumínium biztonságosságára vonatkozó vizsgálatok."

"Bár az alumíniumot adjuvánsként évtizedek óta használják az oltásokban, sosem végeztek klinikai vizsgálatokat a biztonságosságát illetően."(30)

"Az alumínium, adjuváns formájában növeli az autoimmun betegségek, agyi gyulladások és ehhez kapcsolódó idegrendszeri szövődmények kockázatát és ezért mélyreható és széleskörű következményekkel jár az egészségre."

"Annak ellenére, hogy már közel 90 éve használják széleskörben az alumínium-adjuvánsokat, az orvostudomány még mindig meglepően keveset tud ezeknek a vegyületeknek a hatásmechanizmusairól." (23)(31)

23. ...hogy milyen következményekkel jár a bórax (nátrium borát) jelenléte az oltásban.

A nátrium-borátot néhány országban élelmiszeradalékként használják, de számos helyen már betiltották.

"Ha káros az egészségre, miért teszik bele a HPV vakcinába?" (24)

24. ...hogy a vakcina megnöveli-e majd a vetélések, halvaszületések és magzati anomáliák károsodások kockázatát?

"Terhes nőkkel nem végeztek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat." (2)
Norvégiában a Gardasil szerepel a gyermekek védőoltási programjában. 12 éves korú lányoknak adják be. A norvég kormány, az FDA és a Merck között létrejött egy kutatási szerződés.

A szerződésben az FDA kijelenti a Merck felé:
"A Merck elkötelezte magát, hogy a norvég kormánnyal együttműködve elvégez egy vizsgálatot - ha a GARDASIL © -t jóváhagyja az EU és a norvég kormány a HPV oltást a nemzeti oltásirányelvekbe integrálja - abból a célból, hogy felmérje Norvégiában a HPV vakcinának az alább felsoroltakra kifejtett hatását:
e) A Gardasil alkalmazása és a terhesség kimenetelei közti kapcsolatra - különösen a veleszületett anomáliákat illetően."

25. ...hogy a Gardasil kiválasztódik-e az emberi anyatejben?

A terméktájékoztató szerint nem végeztek erre vonatkozó vizsgálatokat. (2)

26. ...hogy mi az összetevők teljes listája.

Hihetetlennek hangzik ugyan, de a Merck nem ismeri a Gardasil teljes összetételét.

SaneVax: "Ha a Merck és az FDA tudná, hogy az oltás kismennyiségben tartalmaz rekombináns HPV L1-specifikus DNS darabokat, miért állítják azt világszerte a marketingszövegekben és a tájékoztatókban, hogy a vakcina nem tartalmaz vírus DNS-t?"

Jóeséllyel feltételezhető, hogy - potenciális egészségkárosító hatása miatt - a vakcina nem kapott volna engedélyt, ha a gyártó tájékoztatta volna a hatóságokat arról, hogy az oltóanyagban alumíniumhoz kötött, génmanipulált DNS található. (27)

27. ...hogy a lehetséges előny nagyobb-e a kockázatnál?

Amikor a Merck és más támogatók oly keveset tudnak az oltóanyagról, lehetetlen mérlegelni a kockázatokat a lehetséges előnyökkel szemben. Következésképpen az oltás biztonságosságát nem lehet felmérni.

Forrás: bekenagykovet.hu
Az írás az alábbi cikk alapján készült:
http://www.thehomeopathiccollege.org/portfolio-view/gardasil-27-dirty-little-secrets