Az amerikai média nyilvánosságra nem hozott titkos iratokra hivatkozva az állítja, hogy az amerikai katonaság ás az iraki csapatok mintegy 5 ezer db vegyi fegyvert találtak Irak területén a 2004–2011 közötti időszakban. Újságírók annak kapcsán jutottak rejtélyes információhoz, hogy az amerikai katonák hol milyen sérüléseket szenvedtek a vegyi fegyverek felfedezése során. Korábban az Egyesült Államok ezekre a vegyi fegyverekre hivatkozva legitimálta az iraki megszállást. Az utóbbi években azonban széles körben ismertté vált, hogy Irakban semmilyen vegyi fegyvert nem találtak, a vegyi fegyverek emlegetése csak ürügy volt az amerikai beavatkozásra. Az amerikai propagandagépezet sajtóorgánumai most rámutatnak, hogy Irakban a vegyifegyver-raktárakat Szaddám Huszein idején létesítették.

Ezeket a vegyi fegyvereket - akár léteznek, akár nem - a propagandagépezet már sokmindenre felhasználta: előbb Szíriára mutatott rá az amerikai külügy, ahová állítólag Szaddam Husszein vegyi fegyvereit átszállították, és erre hivatkozva akarták bejelenti az amerikai beavatkozást. Miután Oroszország közreműködésével a szíriai vegyi fegyvereket "elszállították", ez az érvelés a beavatkozásra alaptalanná vált.

Érdekes módon néhány hónapja az amerikai média újabb ürügyet talált, hogyan lehet vegyi fegyverekre hivatkozva beavatkozni Szíriában: előkerültek a soha nem létező dokumentumok, miszerint az amerikaiak már korábban megtalálták Irakban a vegyi fegyvereket, csak titokban tartották. Ezeket a vegyi fegyvereket azonban Észak-Irakban ellopták az ISIS nevű terrorszervezet tagjai, akik most Szíriában akarják bevetni őket a békés civil lakosság ellen. Emiatt az USA felhatalmazná magát arra, hogy megvédje a békés civileket saját terroristáitól. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ezek a vegyi fegyverek sokkal nagyobb pusztítást végeznek amerikai propagandaként bevetve, mint valós bevetés esetén a harctéren.



http://www.hidfo.net/2014/10/15/megtalaltak-soha-nem-latott-vegyi-fegyvereket