A legújabb, Newportban megrendezendő NATO-csúcson résztvevő Barack Obama és David Cameron az előzetes megbeszélések szerint fel fogják szólítani a tagállamokat, hogy mindenki emelje meg a katonai kiadásait a GDP-jének a 2%-ára legalább. Cameron szerint eddig túl sok ország kapott ingyen NATO-védőernyőt, miközben ezek az országok nem fordítottak kellő figyelmet a haderejük fejlesztésére.

Hídfő.net | David Cameron
David Cameron

Cameron azt felejti el megemlíteni, hogy a kelet-európai államok csak ütközőzónának kellettek egy potenciális nyugat-orosz háborúhoz, és hogy ezen országok - köztük hazánk - lakosainak a sorsa egy cseppet se érdekli őket. Meglátásuk szerint ezek a közép- és kelet-európai országok tökéletesek az ágyútöltelék szerepére, csak úgy, mint ahogy a korabeli Magyarország is súlyos véráldozatok árán tudta feltartóztatni a török előrenyomulást. Hogy egészen pontosak legyünk; a nyugati államok - mondhatjuk, hogy a korabeli EU - tartóztatták fel velünk a törököt. Akkoriban is kényelmes volt, hogy a magyarok, szerbek, horvátok megharcoltak a nyugat érdekeiért, generációk haltak meg a csatamezőkön, most ugyanez a nagy terv.

Ebbe jelenleg már be van vonva a Baltikum és Lengyelország is, a legnagyobb "örömükre". Kiszállni a NATO körhintából nem tudnak ezek az államok, mert felégették maguk mögött a hidakat a hibás kommunikációjukkal. Magyarország is jó irányba tart, hogy hozzáláncolja magát a süllyedő atlantista hajóhoz.

Hogy érzékeltessük, mire is gondolunk. NATO-főtitkár Anders Fogh Rasmussen kifejtette, hogy a "...világ elszigetelte Oroszországot." szemléltessük egy térképen ezt a kijelentést.

Hídfő.net | A NATO szerint a világ

A "világ" a NATO és az atlantista vezetők megfogalmazásában nem egyéb, mint azoknak az országoknak a sorai, akik az Egyesült Államok pillanatnyi érdekeit maximálisan ki tudják szolgálni. Amint ez véget ért, az adott ország átkerül a "nem a világ" kategóriába.



http://www.hidfo.net/2014/09/02/nato-szerint-vilag