020212145

 

Annak ellenére, hogy az összeesküvés-elmélet kifejezést pejoratív felhanggal társította a tömegmédia a hivatalos álláspontokat megkérdőjelezők lejáratására, számos olyan jelentőségteljes összeesküvést találunk a történelemben, amelyek végül nagyon is igaznak bizonyultak.

Nézzünk meg tíz példát.

1. Az AJAX hadművelet és egy megrendezett terrortámadás

A fővonalas média mindig is sok energiát fordított arra, hogy a kormányok által megrendezett terrortámadások az összeesküvés-elmélet kategóriába kerüljenek, pedig mára számos dokumentum bizonyítja, hogy számos esetben az elmélet a valóságot írja le.

Több évtized tagadást követően, 2013 augusztusában a CIA végre beismerte, hogy szerepe volt annak az 1953-ban kivitelezett puccsnak a megrendezésében, ami végül Mohamed Moszadek iráni elnök elmozdításához vezetett, az Ajax-hadművelet keretében.

A hadművelet során a CIA számos titkos küldetést, köztük több megrendezett terrortámadást felügyelt, amelyek hozzávetőleg 300 ember életét követelték.

2. A Tonkini incidens

1964. augusztus 4-én Lyndon Johnson amerikai elnök, élő televíziós adásban tudatta a világgal, hogy Észak-Vietnám amerikai hajókat támadott meg.

„Az Egyesült Államok fegyveres erői ellen elkövetett erőszakos cselekedetek nem csupán a védelem megerősítését, de pozitív választ is követelnek. A válaszlépés ezekben a percekben indult,” jelentette be Johnson.

Az amerikai kongresszus elfogadta a Tonkin-öböl határozatot, ami felhatalmazta az elnököt, hogy további jóváhagyás nélkül katonai hadműveletet indítson Észak-Vietnám ellen. 1969-re több mint 500.000 amerikai katona harcolt Délkelet-Ázsiában.

Johnson elnök és Robert McNamara hadügyminiszter rászedte a kongresszust és az amerikai népet. Mint kiderült, Észak-Vietnám nem támadta meg az USS Maddox rombolót, ahogyan azt a Pentagon állította és az amerikai hadihajó ellen provokáció nélkül elkövetett második támadásra felhozott „egyértelmű bizonyíték” egy trükk volt.

3. A Gladio hadművelet: a baloldalra kent államilag szponzorált terror

A Gladio hadműveletben a CIA és a brit MI6, a NATO-n keresztül próbált létrehozni egy háttérhadsereget a kommunizmus elleni harchoz, arra az esetre, ha a Szovjetunió megszállná Nyugat-Európát.

A Gladio villámgyorsan túllépte eredeti küldetését és vált egy titkos, szélsőjobboldali milíciákból, a szervezett bűnözés elemeiből, ügynök provokátorokból és titkos katonai egységekből álló terrorhálózattá. Ezek az úgynevezett háttérhadseregek többek között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Hollandiában, Norvégiában, Németországban és Svájcban voltak aktívak.

A Gladio által alkalmazott feszültségkeltő stratégiák elsődleges célja az volt, hogy az Európán belüli baloldali politikai csoportokat terroristaként tüntesse fel, hogy ezzel szimpátiát szerezzen a diktatórikus kormányoknak. Ennek kivitelezésére a Galdio ügynökei számos halálos terrortámadást hajtottak végre, amelyek elkövetésével baloldali és marxista csoportokat vádoltak meg.

Stragedibologna-2-(1)1980 augusztusában például a Gladio ügynökei egy Bologna-i vasútállomáson robbantottak bombát. A merényletnek 85 halálos áldozata volt. Az akcióval először a Vörös Brigád terrorszervezetet vádolták, később azonban kiderült, hogy valójában az olasz titkosszolgálat fasiszta elemei és Licio Gelli, a P2 szabadkőműves páholy egyik tagja voltak felelősek a terrortámadásért.

A Gladio hadművelet több száz emberéletet követelt Európa szerte.

Vincenzo Vinciguerra, a Gladio egyik volt tagja szerint, aki életfogytiglani büntetését üli egy rendőr megöléséért, a Gladio célja roppant egyszerű volt. Azért hozták létre, hogy az olasz lakosság nagyobb biztonságot követeljen. Ez a politikai logika rejlik számos mészárlás mögött, amelyek egytől egyig büntetlenül maradnak, hiszen az állam nem fogja saját magát felelőssé tenni a történtekért.

4. A Northwood hadművelet

A kubai kommunista rezsim elleni, Mongoose hadművelet néven futó, titkos CIA akció égisze alatt az amerikai vezérkar azt az egybehangzó javaslatot tette, hogy indítsanak államilag szponzorált terrorakciókat az Egyesült Államok területén belül.

A terv része volt eltérített amerikai gépek lelövése, amerikai hajók elsüllyesztése és egyéb merényletek amerikai állampolgárok ellen Washington D.C. utcáin, továbbá egy megrendezett NASA szerencsétlenség is, ami John Glenn asztronauta életét követelte volna.

A Disznó-öbölbeli invázió bukása miatt Kennedy elnök 1962 márciusában elutasította a tervet. Néhány hónappal később az elnök azt is elutasította, hogy meghosszabbítsa Lyman Lemnitzer tábornok vezérkari főnöki pozícióját.

1963. november 22-én John F. Kennedy elnök merénylet áldozata lett.

A gleiwitzi rádióállomás

A gleiwitzi rádióállomás

5. A Gleiwitzi incidens

A Geliwitzi incidens során 1939. augusztus 31-én lengyel milicistának öltözött német ügynökök megtámadták a német-lengyel határ közelében lévő, akkor még Németországhoz tartozó gleiwitzi rádióállomást, majd a Náci vezetés Lengyelországot vádolta meg a támadás kivitelezésével.

A rádióállomás elfoglalását követően a német ügynökök egy rövid, németellenes propaganda-üzenetet sugároztak lengyelül. Ezt követően megöltek néhány lengyel katonai egyenruhába öltöztetett foglyot, a halottakat pedig a helyszínen hagyták, hogy az incidens lengyel agressziónak tűnjön. Németország másnap, az esetet használva ürügyként, megszállta Lengyelországot.

Az incidens előtt kilenc nappal Hitler a következőket mondta tábornokainak:

„Egy propagandisztikus casus belliről fogok gondoskodni, nem számít, hogy hihető-e. A győztest senki sem fogja megkérdezni, hogy igazat mondott-e.”

6. Függőséget okozó vegyszerek szándékos hozzáadása a cigarettákhoz

Nem minden összeesküvés ered az államtól. Esetenként a fogyasztókat célozza. A BBC arról adott hírt, hogy amerikai dohányipari cégeket rajtakaptak, hogy a függőséget növelő és az ízt javító vegyszereket adtak a cigarettákhoz használt dohányba.

Clive Bates, az ASH (Dohányzás és Egészség Akciócsoport) igazgatója elmondta, hogy „a dohányipari cégek olyan adalékokat használtak, amelyek rossz termékeiket még rosszabbá tették.”

7. A Fast and Furious akció

A Fast and Furious akció, amely során az Obama kormány emberei fegyvereket csempésztek a mexikói drogbáróknak, elvileg azért, hogy a fegyverek nyomát követve szétrobbantsák ezeket a kábítószer kereskedelmi csoportokat, tulajdonképpen a szabad fegyverviselést garantáló alkotmányos jog elleni támadás volt.

A CBS News által 2011 decemberében megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy az ATF (az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó amerikai hivatal) ügynökei kidolgozták, miként tudják majd a mexikói erőszakos cselekmények során használt lőfegyvereket összefüggésbe hozni amerikai fegyverkereskedőkkel, hogy ezzel elősegítsék a fegyvertartásra vonatkozó szabályok szigorítását.

A CBS News rendőri forrása elmondta, hogy az emailek arra engedtek következtetni, hogy az ATF eleve politikai húzásnak szánta és szándékosan idézte elő a problémát.

„Olyan mintha az ATF azért hozta volna létre vagy tetézte a problémát, hogy ők maguk lehessenek a megoldás és jól hátba veregethessék magukat. Tipikus körkörös gondolkodás.”

8. NSA kémkedés és tömeges megfigyelés

A 90-es években, amikor a lakosság megfigyelését ellenző aktivisták és média személyiségek elkezdték figyelmeztetni az amerikai nemzetbiztonság kiterjedt, saját állampolgárait célzó kémkedésével kapcsolatban, valamennyiüket paranoiás, összeesküvés-elméletgyártó futóbolondként kezelték.

Az NSA már vagy egy évtizeddel az Edward Snowden-től eredő kiszivárogtatások előtt valamennyi elektronikus kommunikációt lehallgatott a világon az Echelon program segítségével.

1999-ben az ausztrál kormány beismerte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia mellett ők is részesei voltak az NSA által vezetett globális lehallgatási és megfigyelési programnak, ami Echelon néven futott. A program segítségével „képesek voltak minden nemzetközi telefonhívást, faxot, email üzenetet vagy rádiójelet lehallgatni” a földön.

Emellett már az Európai Parlament által 2001-ben kiadott jelentésben is az állt, hogy az NSA „valamennyi emailt, telefonos vagy fax kommunikációt rutinszerűen lehallgat Európában”.

Jelentés a magán és üzleti kommunikációk globális lehallgatásáról (ECHELON lehallgatási rendszer)

Jelentés a magán és üzleti kommunikációk globális lehallgatási rendszerének (ECHELON lehallgatási rendszer) létezéséről

9. CIA kábítószer kereskedelem

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) számos esetben volt érintett különböző kábítószer kereskedelmi akciókban szerte a világon, amelyek közül talán az Iran-Contra botrány a legismertebb. Az ügy során a kontrák (nicaraguai ellenforradalmi erők) emberei kokaint csempésztek az Egyesült Államokba a CIA áldásával, amit crack kokainként adtak tovább Los Angelesben, a bevételt pedig visszajuttatták a kontráknak.

Mások mellett Michael Ruppert, volt Los Angeles-i rendőrtiszt is vallomást tett a CIA kábítószer kereskedelmi ügyleteiről.

Számos mexikói drogbáró, mint Jesus Vicente Zambada Niebla állt ki a nyilvánosság elé, hogy megerősítse, az Egyesült Államok kormánya felbérelte szervezetét különböző kábítószer kereskedelmi ügyletekre. Bizonyítékok egész sora áll már rendelkezésre, amelyek megerősítik a CIA és bizonyos amerikai bankóriások kulcsszerepét a globális kábítószer kereskedelemben, amely forgalma sok milliárd dollárt tesz ki évente.

10. A CIA szívrohamot okozó pisztolya

1975-ben a szenátus vizsgálatot indított a CIA illegális tevékenységeivel kapcsolatban, amely során kiderült, hogy az ügynökség egy olyan speciális lövedéket kilövő pisztolyt fejlesztett ki, ami képes szívrohamot előidézni. „Az első televízió által is közvetített meghallgatás során Frank Church szenátor, a vizsgálóbizottság elnöke, drámai körülmények között mutatta be a CIA méregpisztolyát, ezzel is kiemelve a bizottság felfedezését, ami szerint a CIA, az elnök utasítása ellenére, több ezer ember megölésére alkalmas mennyiségű kagylómérget tartott készleten,” áll a szenátus weboldalán.

22shane.xlarge1„A halálos méreg rendkívül gyorsan bejut a véráramba és szívrohamot idéz elő. A kívánt reakció elérését követően a méreg nagyon gyorsan felszívódik, így a boncolás nem sok eséllyel képes megállapítani, hogy a szívroham nem természetes okból állt elő. Igazi James Bond fegyvernek hangzik, nem igaz? Pedig az információ egy kongresszusi bizottsági meghallgatásból származik,” írja Fred Burks.

„A CIA fegyveréből kilőtt lövedék áthatol a ruházaton és egy apró piros pöttytől eltekintve semmilyen nyomot nem hagy a testen. A halálos lövedék behatolásakor az áldozat nem érez többet egy szúnyogcsípésnél. Esetenként még azt sem. Behatolás után az egész lövedék lebomlik.”

Burk azt feltételezi, hogy Mark Pittman, az a riporter, aki előre jelezte a pénzügyi válságot és leleplezte a Federal Reserve visszaéléseit, pert eredményezve a bankkartell ellen, egy ilyen CIA fegyver áldozata lehetett.

Forrás: Infowars.com

http://idokjelei.hu/2014/09/10-osszeeskuves-elmelet-ami-igaznak-bizonyult/