Fekete Exodus

Csak ebben az évben az Európai Unió területére 100 ezer afrikai migráns érkezett. És az Unió, ahelyett hogy keményen visszatoloncolná őket arra földrészre, ahonnan jöttek, – kesztyűs kézzel bánik velük. – Ami természetesen jól meg is “hálálnak”.

Ebben a cikkben, a franciaországi Calais kikötővárosban uralkodó állapotokról írunk:

Utcai harcok Calaisban – Néger hordák csapnak össze a kamionosokkal, hogy Angliába jussanak

Calais, a La Manche csatorna található, szemben az angliai Dover kikötőjével. Az utóbbi időben özönlenek ide az afrikai migránsok, akik a Földközi-tenger, – Szicília, – Olaszország, (Milánó) – Svájc, – majd a már francia Vallorbe, – s végül Calais – útvonalon jöttek.

Mind át akarnak jutni a szigetországba. Az alábbi tudósítás a helyszínen készült:

Ez a kamion épp az Egyesült Királyságba tart, amit a migránsok már kifigyeltek. Amikor megáll vagy lassít, fényes nappal megrohanják, felfeszítik, és igyekeznek bemászni. Elszántak, mert ez az egyetlen módja, hogy átkeljenek a tengeren.

Harcban a kamionosokkal - Anglia felé

harcban a kamionosokkal

A vezetők olykor kénytelenek maguk közbelépni, mert a rendőrség túlterhelt.

- 2012 első félévében 3500 illegális bevándorlót tartóztattunk itt le, idén 10 ezer 500-at – mondja egy rendőr.

A migránsok ilyen tömeges megszaporodásának az állítólagos oka; a világ egyik legkeményebb diktatúrájából, Eritreából történő növekvő kivándorlás. Calais-ban a menekültek túlzsúfolt táborokba kerülnek. Egy 25 éves fiatalember vezet körbe, aki korábban katona volt.

- Itt élek, tíz másik emberrel egy sátorban. A hazámban nincs szabadság, nincs demokrácia. Angliába szeretnék menni, mert láthatják, hogy így képtelenség élni. Úgy szeretnék élni, mint önök, egy társadalomban. Én is emberi lény vagyok. Remélem, a Jóisten segítségével sikerül Angliába jutnom. Minden nap megkísérlem, ma is megpróbálom.

A veszekedés, az erőszak és a promiszkuitás (szexuális partnerek váltogatása – a szerk.) – egyre gyakoribb a néger migránsok között. – A kamionsofőrökkel is egyre több az összetűzés, akik igyekeznek védeni járműveiket.

Egy kamionosokat étkeztető büfé vezetője szerint az erőszak mindennapos:

- A sofőrök és a menekültek összetűzése rendszeres, könnygázzal, vasrudakkal…Állandóan… Kihívhatjuk a rendőröket, de aztán újra ez megy.

- Aggódunk a biztonságunk miatt, a sofőröket állandóan bántják, emiatt egy csomó bevételtől elesünk. Alig van vendég, kész katasztrófa – mondja egy másik büfés.

A helyiek szintén aggódnak. Így nyilatkoznak a borzalmas állapotokról:

- Igyekszik az ember toleráns lenni, de ez már túl sok. Elviselhetetlen állapotok uralkodnak, nonszensz.

- Nem merünk egyedül kimenni éjszaka, legalábbis én.

- Nincs biztonságérzetem.

- Sokkal többen vannak, mint tavaly, ez biztos.

Mielőtt Calais-ba érnek, az eritreaiak többsége ugyanazon az útvonalon utazik. Eritreából Líbiába mennek, onnan Olaszországba. Ventimigliából a franciaországi Mentonba tartanak. Ha a határrendészet elkap egy menekültet, visszaküldi Olaszországba. Akinek sikerül Calais-ig eljutni, reménykedhet, hogy menedékjogot kap vagy átér Angliába.

Egyre többen vannakÉs ez így megy már jó ideje. A feketék egyre többen vannak, és csak jönnek és jönnek. Lassan már nem férnek be Nyugat-Európába, egyre több van belőlük keleten is. Afrika Fekete Exodusa megindult Európa felé…

Bal-Rad

Források: BBC – France2 – Euronews