2014.04.11.
10:12

Írta: lowoa

A BRICS országok beállítják a kétpólusú világot

A közeljövőben az IMF el fogja veszíteni a pénzügyi világrendőr szerepét mint a Rotschild család államközi, szuronyokkal védett pénzbehajtó szervezete. A BRICS országok - Brazília (B), Oroszország (R), India (I), Kína (C) és Dél-Afrika (S) - bejelentették, hogy nincsenek megelégedve az IMF és a Világbank kölcsön- és gazdaságpolitikájával, ami lényegében az USA és az EU financiális érdekeit hivatottak képviselni és érvényesíteni szerte a glóbuszon.
Hídfő.net | BRICS-csúcs 2013BRICS-csúcs 2013
A BRICS országok megalapították a BRICS Fejlesztési Bankot, amit nyíltan egy IMF alternatívának szánnak, azonban a pénzszivattyú megoldás helyett az új világbank a nevében is szereplő "fejlesztés" szóra fog koncentrálni. Vadim Bows, az orosz külügyminisztérium különleges gazdasági nagykövete kifejtette, hogy "a BRICS tagországok összesen 100 milliárd dollárral járulnak hozzá a Fejlesztési Bank megalakulásához, jelenleg már azon mennek a tárgyalások, hogy a törzs 100 milliárdból 50 milliárdot azonnal kihiteleznek a parnereknek. A részarányok: 41 milliárd USD Kínától, 18 milliárd USD Oroszország, Brazília és India részéről, 5 milliárd pedig a Dél-afrikai Köztársaságból érkezik."
Az IMF jelenlegi forrása a hitelezésekre 369 milliárd USD. Láthatjuk tehát, hogy a BRICS Fejlesztés Bank az indulásakor már 1/3 összeggel rendelkezik, és ez a szám a világ két gazdasági óriásának (Oroszország, Kína) részvételével prognosztizálhaóan az első 3-5 évben megkétszereződik. A Fejlesztési Bank a tervek szerint nem ad kölcsönt EU országoknak se az Egyesül Államoknak, kifejezetten a dél-amerikai régióra és a világ egyéb, nyugati imperializmus által elhanyagolt és kizsákmányolt régióira kíván koncentrálni - természetesen a legvégső cél a fogyasztás növelése a megfizetett munkán keresztül. Azonban az IMF-hitelekkel élő országok a kulcshibát ott követik el, hogy ideiglenes népéjóléti intézkedésekre költik a pénzt (pl.: Medgyessy kormány, Gyurcsány kormány, Bajnai kormány, Orbán kormány), jellemzően az épp aktuális politikai vezetés népszerűségének növelése céljából. A Fejlesztési Bank Stratégiája ezzel szemben az lesz, hogy 8-10 éves termelő és előálító üzem- és ipari fejlesztéseket végeznek, tartós foglalkoztatottság kialakítása a cél, nem zsigerelt éhbérért, hanem a tervek szerint prosperáló fizetésért.
Prosperáló fizetés -Hídfő.net fogalom- pedig az a fizetés, amit a háztartás két felnőtt tagja képes megkeresni végzettségtől függetlenül a család többi tagjának a tárgyhóban való élelmezésére és rezsiköltségeik, továbbá az adott hóra leosztott éves költségek (gyerekek iskoláztatása, stb.) fedezésére, külső forrás, azaz hitel felvétele nélkül, úgy, hogy a hónap végi családi kassza nem mozdul minuszba, ellentétben, a családfenntartók által megkeresett összegből a kiadások levonása után legalább 3-5% tartalék marad. Kiemelt, hogy a család nőtagjának gyerekvállalása esetén a kieső terhet az állam pótolni köteles.
Természetesen ez nem kivitelezhető jelenleg az anti-állampolgárrá nevelésre fókuszáló, történelmi mocsárban leragadt kormányzat számára, úgy, hogy a családok nagy része azért nem képes a népességi többlet képzésére (2+1 gyerek), mert dolgozni nem kívánó néprétegek zsigerelik állami és magán szinten is a népesség termelő részét. Az állami szintű zsigerelés alatt a jogtalan és "nyugtonmaradási" segélyeket értjük, a szociális ellátórendszer kicselezését, és az örökbefogadási renszer, mint pénzkereseti lehetőség igénybevételét. A magán szintű zsigerelés alatt azt értjük, hogy amikor a dolgozó ember elmegy a munkahelyére, a lakását kirabolják, feltörik, értéktárgyait elhordják. Természetesen senkinek nincs kedve a tolvajokra dolgozni.
 

Nagy Kálmán

komment

süti beállítások módosítása