2019.09.09.
21:12

Írta: lowoa

Az e-mobilitás árnyoldalainak és veszélyeinek elhallgatása

Az egyre népszerűbb elektromos autó és elektromos kerékpár használatát sokszor a tiszta energia és a károsanyag-kibocsátás nélküli járművek képével azonosítják. Az elektromos járműveknek azonban több figyelmen kívül hagyott árnyoldala is van. Az akkumulátorok gyártásához 2 alapvető nyersanyagra van szükség: kobaltra, mely nagyobb részben a kongói bányákból származik és lítiumra, melyet elsősorban Dél-Amerika rendkívül száraz térségeiből bányásznak ki. Mivelhogy a lítium előállításához jelentős mennyiségű vízre van szükség, sok olyan ember létét veszélyeztetik, akik a növénytermesztéshez és az állattenyésztéshez a természetes vízkészleteket használják. A kobaltot pedig összedőléssel fenyegető és a munkásokra rendkívül veszélyes bányákból termelik ki. Közülük sok a gyerek, aki puszta kézzel és védőmaszk nélkül dolgozik, annak ellenére, hogy a kobalt por életveszélyes tüdőbetegségeket okoz – ami a nyugati nagykapitalista bányák üzemeltetőit kevéssé érdekli. Végül, itt van még az újrahasznosítás problémája, mert Európában az összes akkumulátornak csak 5 %-a kerül újrafeldolgozásra. A nem újrahasznosított akkumulátorok pedig komoly veszélyt jelentenek, mert ezekből mérges gázok és folyadékok léphetnek ki. A német kormány az elektromos autók vásárlását mégis 1,2 milliárd euróval támogatja, hogy az e-mobilitás előretörését elősegítse. Az elektromos járművekbe beépített Lítiumion-akkumulátorok további súlyos problémát jelentenek azáltal, hogy tűz esetén csak az oxigén elzárásával olthatók. Mivelhogy a tűzoltók jelenleg nem rendelkeznek ehhez szükséges speciális járművekkel, így az égő elektromos járművek jelenleg egyáltalán nem olthatók. Vagyis kiszámíthatatlan veszélyforrást jelentenek. A tűzoltóságoknak milliókat kell majd befektetniük ahhoz, hogy ezt a mesterségesen kiváltott biztonsági rést orvosolják. Mivelhogy a lakosság nem kap nyílt és őszinte információt a veszélyek és az e-mobilitás tényleges költségeiről, nyilvánvalóan ismételten arról van szó, hogy a lehető legkisebb ellenállással végrehajtsanak egy politikai célt: nevezetesen a belsőégésű motorok helyettesítését és az ahhoz kapcsolódó gazdaság legyengítését. Ezért a felelőtlen politikáért végül is az adófizető fog fizetni.

2019.07.15.
05:23

Írta: lowoa

Sugárhajtású légdeszkát mutattak be Párizsban

Óránként háromszáz kilométeres sebességre képes légdeszkával repült el a tömeg felett az úgynevezett repülő katona Párizsban, a Bastille-napi katonai díszszemlén.

A 40 éves francia jet-ski bajnok, Franky Zapata nagy sebességgel lebegett a világ vezetői – beleértve Emmanuel Macron francia elnököt és Angela Merkel német kancellárt – felett, miközben egy töltetlen puskát forgatott a kezében. Az eddig repülő deszkaként emlegetett eszközt a francia hadseregnek szeretné eladni – írja a The Sun brit lap.

Florence Parly a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy a deszka különböző alkalmazási módjait – például logisztikai vagy roham – fogják tesztelni. Mr. Zapata elismerte, hogy a deszka közös jegyekkel bír a Vissza a jövőbe című filmben látott légdeszkával.

A marseille-i vállalkozó otthoni garázsában fejlesztette a turbinás motorral hajtott deszkát, amely óránként 300 kilométeres sebességre és megközelítőleg tíz perces repülési időre képes.

Forrás: www.hirado.hu

2019.07.14.
19:17

Írta: lowoa

Érintős bankkártyás persely a jezsuitáknál, a neve: AutoMáté

Érintős bankkártyával használható virtuális perselyt állítottak fel a jezsuiták budapesti templomában – olvasható a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának vasárnapi közleményében.

“A hagyományos, pénzcsörgetős adakozás alternatívájaként” tudomásuk szerint elsőként a “jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottak üzembe érintős bankkártyával használható perselyterminált”.

A virtuális perselyt, amely július elejétől használható, a templomigazgató, Horváth Árpád  jezsuita szerzetes AutoMáténak keresztelte el, a vámszedőből apostollá lett Lévi-Máté után.

A világon több helyen jól ismert technológiát néhány éve Magyarországon is bemutatták, de élesben először Jézus Szíve napján, július 27-en lehetett kipróbálni a pesti jezsuitáknál.

Az első két hétvégén másfélszázan éltek a lehetőséggel, és az 500, 1000, 3000 forintos választható összegek nagyjából azonos népszerűségnek örvendtek.

Horváth Árpád szerint a vasárnap esti, úgynevezett jezsuita nyolcas misére járó, az Y és Z generációhoz tartozó fiatalokat hagyományos eszközökkel nemigen lehet bevonni a templom támogatói körébe, készpénzt a többségük már nem is hord magával. Ezért döntött úgy a templomigazgató, hogy megteremti a bankkártyás adakozás lehetőségét.

“A jezsuitáknál a szertartás közbeni perselyezés egyébként is tabu”, ugyanis a rendalapító, “Szent Ignác még a XVI. században megtiltotta, hogy a Jézus Társasága szentmiséin az imádság és a pénzcsörgés összemosódjon”.

MTI

2019.07.13.
11:34

Írta: lowoa

A homoszexuális propaganda, azaz a társadalmak szándékos lelki megbetegítése

Világméretű propagandagépezet dolgozik napjainkban azon, hogy a homoszexualitást és egyéb természetellenes irányzatokat általánosan elfogadottá és a társadalmakban elterjedtté tegyék. Tudatos tevékenység ez, amely már odáig fajult, hogy az óvodákban is tanítják a nem éppen életképesnek mondható irányzatok köztudatba kerülését, elfogadtatását. Egyes országokban már gyermekkorban megpróbálják a nemi identitásukat alattomos kérdésekkel megzavarni a kicsiknek, és a legapróbb félreértelmezett jelre már javasolják is nekik a hormonkezelést és a nemátalakító műtétet. Később pedig ezek az áldozatok rájönnek, hogy mit erőltettek rájuk és nagyon nagy számban az öngyilkosságba menekülnek.

Pedig még körülbelül 40 évvel ezelőtt az ilyen irányultságok orvosilag lelki betegségnek voltak minősítve, de utána politikai nyomásra kivették a betegségek listájáról ezeket a sérült lélekből fakadó vonzalmakat.
Nem! Nem kell az ilyen betegségben szenvedő embereket gyűlölni és bántani. Mint, ahogy a depresszióst, vagy a skizofrént sem bántjuk, mert valami lelki trauma hatására a viselkedésében, mentális egészségében változás állt be. Minden betegségnek megvan a lelki háttere. Még annak is, mikor valaki pedofillá, vagy sorozatgyilkossá válik. Az más kérdés, hogy milyen károkat okoznak az embereknek és a társadalmaknak az ilyen eltorzult lelkű emberek. Nem véletlenül vannak a törvények, amelyek büntetik az ilyen szélsőséges viselkedést.
Azt mondják ennek a propaganda tevékenységnek a leghangosabb szószólói, hogy ők csak egyenlő jogokat akarnak az átlagos beállítottságú emberekkel. Rendben, de mire föl? Ha majd két férfi, vagy két nő például mindenféle külső beavatkozás nélkül képes lesz a szaporodásra, akkor megértené az ember. De nem képesek rá! Tehát, ha nem tudják a társadalom érdekeiben ugyanazokat a kötelességeket teljesíteni (gyermekvállalás), akkor nem is járnak nekik ugyan azok a jogok, mint egy egészséges családnak. El kell felejteni ezt a liberális agymenést, hogy mindenkinek jogai vannak, de mellette kötelességük meg semmi…! Szándékos, leépítő tevékenység maga a liberalizmus is, amely folyton a társadalomra káros elemeknek és tevékenységeknek akarnak támogatottságot és jogokat szerezni!
A másságtól szenvedő embereknek a gyermekvállalásukra az örökbefogadás, vagy lombikbébi program pedig nem megoldás. Mert az már külső beavatkozás. Nem beszélve arról, hogy a szülői minta ragadós. Így az azonos nemű párok által felnevelt gyermekek előtt szintén nem lesz normális férfi és női minta. Valamint ők is nyitottabbak lesznek egy ilyen természetellenes felállásra, mert a gondviselőiktől is ezt látták.
Azonban, ami nem a természet rendjét követi, az halálra van ítélve. Pont!
Így azok a társadalmak, amelyekben elterjesztik a természetellenes felállást, azok is halálra vannak ítélve. Lásd Szodoma és Gomorra történetét, vagy a Római Birodalom végnapjait. Nagyon úgy néz ki, hogy a Globalizmus Birodalma, azaz a Nagy Babilon sem vesz lassan más utat.
A Jelenések Könyve könnyen lehet, hogy erről a tevékenységről jövendölt:
„Odajött hozzám az egyik a hét angyal közül, akiknél a hét pohár volt, és így szólított meg engem: Jöjj, megmutatom neked a nagy parázna büntetését, aki a nagy vizek mellett ül, akivel paráználkodtak a föld királyai, és paráznaságának borától megrészegedtek a föld lakói.”
A nemzetek lelki megbetegítése a természetellenes felállásokkal, szintén meghasonlásához vezet és leépüléséhez. Ép elég nagy tragédia volt a társadalmakra nézve, hogy a nőket férfivá nevelték a feminizmuson keresztül, és ezzel felbomlasztották a családokat. A kegyelemdöfést pedig a homoszexualitás és a nemi zavarok elterjesztésével igyekeznek megadni a népeknek.
Felhasználják erre az oktatást, a médiatermékeket, filmeket, cikkeket, melegfelvonulást és egyéb módszereket, amelyekkel az emberek tudatát tudják programozni a kívánt irányba. Egy volt KGB ügynök szintén mesélte egy előadásban, hogy ha egy társadalmat le akarsz gyengíteni, akkor érdemes támogatni minden olyan csoportosulást, amelyek az ország működésére káros hatást gyakorolnak. Itt pedig kitért az anarchizmus, bűnözés, drogkereskedelem mellett a homoszexuális mozgalmak támogatására is. Mivel károsak egy egészségesen működő nemzet számára. Ebből is látható, hogy tudatos tevékenység áll ez mögött. Az indok pedig nem az, hogy annyira sajnálják a más embereket, hanem az, hogy leépülést hozzanak a különböző nemzetekre.
Mert, ami nem a természet rendjét követi, az halálra van ítélve.
Maga a homoszexualitás is legtöbbször természetellenes közegben tud kialakulni. Lásd börtönökben, vagy azonos nemű személyek sokáig tartó összezárásában.
Azon kellene dolgozni, hogy milyen módszerekkel lehet meggyógyítani ezeket az embereket. Megtalálni a lelki sérülések kiváltó okát és felszámolni ezeket a betegségeket. Lásd hipnoterápia, amely egy hatásos módszer lehetne. Nem pedig azon munkálkodni, hogy a társadalom normális tagjaival is elfogadtassunk egy lelki betegséget, teljesen egészséges dolognak. Káros, és torzuláshoz vezet.
Lehetett olvasni egy leszbikus nőről, aki azután tudott kigyógyulni ebből a betegségből, hogy megtért Istenhez és a kereszténység segített neki lelki szinten, hogy rendbe jöjjön.
A férfi, férfi legyen, a nő pedig nő. Ehhez a fiúknak férfi mintát, a lányoknak női mintát kell biztosítani. Az elnőiesített oktatás, a szétemancipált családok ezt már nem biztosítják. Nem, ha még azonos neműek is nevelhetnek… férfi, vagy női mintára gyermekeket. Az amúgy is megbomlott nemi szerepek, pusztulnának még jobban lefelé.
Tehát nem kell gyűlölni ezeket az embereket. Viszont nyomatékosan ki kell állni a hagyományos, természetes értékek, család mellett. Mert egyedül az biztosítja az egészséges élet továbbadását.
Mellesleg a szivárvány színei, amelyeket előszeretettel kisajátítanak a homoszexuális mozgalmak maguknak, eredetileg egy szent jelkép. Visszataszító, hogy így beszennyeztek egy nemes jelentéssel bíró szimbólumot!
Szokták a heteroszexuális embereket vádolni, hogy homofóbok, valamint a rejtett homoszexualitásukat próbálják leplezni azzal, hogy ellenérzéssel lépnek fel az LMBTQ közösséggel kapcsolatban. Valójában inkább ez mögött egy rejtett védekezési ösztön áll, amely távol tartja az egészséges embert a betegség forrásától. Mint, ahogy senki sem őszinte örömmel ölelne keblére egy fertőző betegséget terjesztő dolgot, mert tudja, hogy árthat az egészségnek. Ugyan ez a helyzet ezekkel a mozgalmakkal kapcsolatban is.
Összegezve: A homoszexualitás és a nemi identitászavar lelki betegség, melynek megvannak a kiváltó okai. Olyan lelki betegség, mint a depresszió, vagy skizofrénia, vagy fóbiák. Ezért a meleglobbi felső irányítóinak álszent munkássága nem más, mint egy lelki betegség elterjesztése, valamint egészségesnek elfogadtatása. Nem a másságban élő emberek jogait nézik, hanem azt, hogy ezzel hogyan lehet például egy nemzetet lezülleszteni. Ezek a mozgalmak káros hatást gyakorolnak a társadalom megújulására, a nemi szerepekre és a családok hagyományos, természetes és normális működésére. Jogi egyenlőséget akarnak, mindenféle kötelezettség (szaporodásra való képesség) nélkül. A gyógymódját kell keresni a betegségeknek, nem pedig általánosan elfogadottá tenni, hogy a társadalomban zavart hozzon létre. Nem kell őket gyűlölni, viszont nem egyenértékű a lelki betegség, az egészséges mentalitással.
Hívd fel ezekre a dolgokra a többi embertársad figyelmét is, mert a saját nemzetünk életben maradásának lényeges pontja az, hogy megmaradunk az egészséges vonulatnál, vagy elsüllyedünk a torz irányultság miatt.
http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/3794-a-homoszexualis-propaganda-azaz-a-tarsadalmak-szandekos-lelki-megbetegitese

2019.07.09.
11:54

Írta: lowoa

Mobilsugárzás: A mobilsugárzás egészségügyi és gazdasági következményei

Az új mobiltelefon-technológiák az utolsó két évtizedben rohamosan fejlődtek, és a mobil hírközlés jelentős gazdasági tényezővé vált. 2020 végéig egész Európában be akarják vezetni az 5G mobilhálózatot. Mivel az 5G technológia az elektromágneses sugárzás mikrohullámú tartományában működik és a beton, az üveg, az eső vagy a fák is gátolják ezt a sugárzást, így új távközlő rendszerekre van szükség.

2019.06.30.
08:06

Írta: lowoa

Hamispróféta az ortodoxoknak ajándékozta Szent Péter csontjait!

Ez év június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén, csakúgy, mint az elmúlt években, a Szent Péter bazilikában megtartott Bergoglio által celebrált misén a konstantinápolyi ökumenikus patriarchátus magasrangú delegációja is jelen volt. A görög-keleti egyház képviselői ekkor még nem sejtették, hogy e napon még ennél is közelebb fognak kerülni Szent Péterhez.
A mise után Bergoglio arra kérte Hiob püspököt, Telmessos érsekét, I. Bartholomäus ökumenikus pátriárka hivatalos képviselőjét és a római katolikus és ortodox egyházak közötti teológiai párbeszéd nemzetközi bizottságának társelnökét, hogy menjen le vele a kriptába Szent Péter sírjához.
A sírnál elmondott közös imájuk után Bergoglio e szavakkal szólította fel Hiobot, hogy kövesse: „Még egy ajándékom van a konstantinápolyi egyház számára.” Ezt követően a két férfi felment a harmadik emeletre, az üresen álló apostoli palotába. Itt Bergoglio a meglepett (?) vendéget bevezette az üres kápolnába, amit Montini modernizált, és ahol ő és utódai minden reggel bemutatták a miséjüket [azt nem írja Hesemann, hogy a korábbi pápák is itt misézték-e, de a szövegből az olvasható ki, hogy igen, hiszen csak olyasmit lehet modernizálni, ami már megvan, tehát régen is kellett itt kápolnának lennie, csak nem a Montini által bevezetett NOM-osnak, hanem az igazi katolikusnak].
Miután beléptek, Bergoglio lehajolt és egy fiókból kivett egy bronz ereklyetartót, melynek oldalán egy kulcs lógott. Ezt a kulcsot megforgatta, majd óvatosan felemelte az ereklyetartó tetejét. Az ereklyetartóban szépen elrendezve kilenc csontdarabka feküdt. Az ereklyetartón levő felirat elárulta, hogy e csontdarabkák a Szent Péter bazilika legfontosabb relikviájának darabjai: „Szent Péter apostol földi maradványaiból, melyeket a Vatikáni Bazilikában találtak.”
Bergoglio a következőket mondta meglepett vendégének: „Tudja, Montininek az volt a kívánsága, hogy pár darabot azokból a Péter-relikviákból, melyekre éppen azidőben bukkantak a Péter bazilika alatt, magánkápolnájában tarthasson. Tegnap az esti imámban jutott az eszembe: Én nem élek már az Apostoli Palotában, én soha nem használom ezt a kápolnát, én nem mutatok be itt misét, és nekünk megvannak Péter relikviái a bazilikában. Akkor jobb, ha ezeket a relikviákat Konstantinápolyban őrzik. Ezek az én ajándékaim a konstantinápolyi egyháznak. Kérem, fogja ezt az ereklyetartót, és adja fivéremnek, I. Bartholomäus pátriárkának. Ez az ajándék nem tőlem származik, hanem Isten ajándéka.”
A csontdarabkák tényleg a 20. század leglátványosabb archeológiai felfedezéséből származnak. Mikor 1939-ben, az akkor elhunyt XI. Pius sírját ásták a vatikáni grottákban, a munkások egy üregre bukkantak a felszín alatt, amiről kiderítették, hogy a római időkből származó sírkamra, egy egész nekropolisz, ókori temető része, ami egykor a Via Aurelia mentén terült el, és ami csak akkor került befödésre, amikor Nagy Konstantin Szent Péter sírja felett megépíttette az első bazilikát.
XII. Pius utasította a régészeket, hogy vizsgálják meg ezeket az egymáshoz csatlakozó sírkamrákat, találnak-e adatokat bennük Szent Péter sírjára. A munkálatok szigorú titoktartás mellett folytak. Miközben Európában folyt a II. világháború, és Róma hónapokig német megszállás alá került, a munkások egyik sírt a másik után szabadították ki a törmelék alól. Eleinte csak pogány sírokra bukkantak, de minél közelebb kerültek a bazilika pápai oltárához, annál gyakrabban találtak utalásokat keresztény elhunytakra. Végül pontosan azon a helyen, melyet Konstantin márvánnyal vetetett körül és Péter-sírjaként tiszteltetett, a régészek egy sír-udvarra és egy kultusz-fülkére bukkantak. Az udvar alatt több első és második évszázadból származó sír feküdt. A szemközti oldalon az udvart egy fal zárta le, mely graffitikkel volt telemázolva: Krisztushoz és Péterhez szóló könyörgésekkel. A falban egy üreg volt, amit márványlemezek fedtek be, és amelyen egy vésett felirat-töredék elárulta: „Petros eni”, azaz „Péter itt van!”
Hogy a munkások az üregben csontokat is találtak, melyeket gondosan egy faládába helyeztek, az csak a háború után derült ki, amikor a csontokat megvizsgálásra átadták Dr. Magherita Guarducci epigrafika-szakértőnek. A 135 csontocska vizsgálata kiderítette, hogy azok egyetlen embertől származnak, aki az első században élt, robosztus termetű, 60-70 év körüli férfi volt. A csontokat annak idején egy földes-sírból vették ki és a legnagyobb tisztelet jeleként arannyal átszőtt purpuranyagba burkolták. A régészek minden emberi testrészből találtak csontokat, csak a lábakból nem, ami megfelel a hagyománynak, miszerint Pétert fejjel lefelé feszítették keresztre; A brutális római katonák nyilván nem fáradtak azzal, hogy a szögeket kihúzzák a lábakból, hanem egy kardcsapással levágták a lábfejeket.
A Péter-relikviák megtalálását Montini hozta nyilvánosságra 1968. június 26-án. Ezidőtől fogva a relikviák 19 átlátszó plexiüveg-tartóban nyugszanak a graffiti-fal üregében, pontosan ott, ahol Péter sírja előtt az örökmécses lóg. A vatikáni ásatásokra befizetett zarándokok megnézhetik őket.
Csak a kilenc csontdarab, melyeket Montini választott ki magánkápolnája részére, és amelyek számára külön bronz ereklyetartót csináltatott, maradt mindezidáig a külvilág és a zarándokok előtt rejtve. Mindössze egyetlen alkalommal, 2013. november 24-én [tehát már Bergoglio regnálása idején], a „hit évének” lezárása alkalmából állították ki a nyitott ereklyetartót a Szent Péter téren, hogy a hívek leróhassák előtte tiszteletüket. Erre, mint most kiderült, ez volt az utolsó alkalom a római kereszténység számára….
Hiob érsek később így nyilatkozott az esetről: „Szent Péter apostol relikviáit mindig Rómában tisztelték, a hívek ezért zarándokoltak Rómába. Az ortodox egyház soha nem kérte őket, hiszen soha nem tartoztak a konstantinápolyi egyházhoz. Ezúttal nem arról van szó, hogy egy relikviát eredeti helyére adnak vissza. Ezúttal a relikviákat ajándékként kaptuk. Ez a prófétai gesztus egy újabb nagy lépés a konkrét egységhez vezető úton.”
A relikviák elszállításában Andrea Palmieri a keresztények egysége pápai tanács tagja segédkezett, aki Kurt Koch bíborost helyettesítette, aki jelen volt azok átadásánál [milyen gyors és ügyes a vatikáni adminisztráció: este imádkozik Bergoglio és kitalál valamit, és másnap délben – egy főünnepen – már mindenki és minden rendelkezésére áll, akikre és amikre előtte való késő este kitalált terve végrehajtásához szüksége van, micsoda véletlen!].
Konstantinápoly pátriárkája – Szent András apostol utóda – már másnap, június 30-án átvette a küldeményt. Ezután a relikviákat, az ortodox egyház isteni liturgiájának ünneplése után megmutatta híveinek. A jövőben Szent Péter apostol relikviáit az ökumenikus pátriárka székhelyén, a Konstantinápoly/Isztanbul Sisli városrésze melletti Feriköy templomban őrzik.
(forrás: www.kath.net – 2019. július 3.)
A summorum-pontificum.de blog Hesemann írását követően azonnal kommentálta az eseményt. Legjellemzőbb részként Bergoglio magyarázatát emelte ki:
„Tegnap esti imámban [NEKEM] jutott az eszembe: ÉN nem élek már az Apostoli Palotában, ÉN soha nem használom ezt a kápolnát, ÉN nem mutatok be itt misét és nekünk megvannak Péter relikviái a bazilikában. Akkor jobb, ha ezeket a relikviákat Konstantinápolyban őrzik. Ezek az ÉN ajándékaim a konstantinápolyi egyháznak. Kérem, fogja ezt az ereklyetartót, és adja fivéremnek, I. Bartholomäus pátriárkának.”
E szavakon még a hozzátett utolsó mondat sem segít, ellenkezőleg, csak még rosszabbá teszi őket: „Ez az ajándék nem TŐLEM származik, hanem Isten ajándéka.” Bergoglio itt összetéveszt valamit, amit senkinek sem szabad összetévesztenie, azaz összetéveszti magát Istennel.
Bergoglionak ez az önkényes cselekedete nem csak stílusában zsarnokibb és nagyképűbb, mint a reneszánsz potentátoké volt, hanem jelentőségében és anyagában is sokkal mélyebbre nyúlik. Az emberben azt a benyomást kelti, hogy Bergogliot megvetés, sőt talán gyűlölet tölti el az Egyház egész, csaknem kétezer éven át megtartott formája iránt. …. Úgy tűnik, Bergoglio magát Istentől küldött prófétának tartja, akinek az a feladata, hogy mindazt helyrehozza, ami az Egyház első megalapításakor félresikeredett.
KILENC relikvia hűtlen kezelésével, elsikkasztásával – nem lett volna EGY darab is pont elég egy olyan gesztushoz, ami magának egy Medicinek a hiúságát is kielégítette volna – Bergoglio éppen azt értékteleníti el, amit ő nagylelkű ajándéknak állít be. Hogyan szolgáljon tiszteletére és díszére a konstantinápolyi pátriárkának az, amire NEKI nincs szüksége, amiről könnyű szívvel Ő le tud mondani? Mennyit ér még Péter, ha Róma így elherdálja? Ráadásul Konstantinápoly és patriarchátusa ma már csak egy fikció, egy korábbi időkre való emlékezés. Politikailag és adminisztratív az agresszív iszlám városának szorításában, mind hatalmában, mind híveinek számában kelet legjelentéktelenebb nemzeti egyháza. … A keresztény relikviák elrablása, megbecstelenítése és megsemmisítése pedig ezer éves hagyománnyal bír az iszlámban.
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2019. július 3.)


[A fordító megjegyzése: 1) Nem valószínű, hogy Bergoglio egy pillanat alatt találta ki ezt az egész ajándékozást, nagyon is meg- és elrendezett aktus egy olyan folyamatban, nevezetesen a római egyház lezüllesztésében, melyet elődei kezdtek el. 2) A tény, hogy Bergoglio pont a szakadár keletieknek adta Szent Péter relikviáit, egy újabb ördögi ötlet és tett tőle és társaitól. 3) A mostani hozzászólók megint egyszer megfeledkeznek arról, hogy Bergoglio csak azt folytatja, mégha túlbuzgón is, amit elődei elkezdtek: Montini a tiara, a pápai gyűrűje elajándékozásával, a lepantói török zászló visszaadásával, Ratzinger a Szent András relikvia elajándékozásával. 4) A legtragikusabb az, hogy a hozzászólók mindezek ellenére pápának tartják Bergogliot és elődeit!]

http://katolikus-honlap.hu/1901/peterrelikvia.htm

2019.06.24.
20:34

Írta: lowoa

A brazil államfő, Bolsonaro felhívása: „El akarják venni Brazíliától Amazóniát”

Bolsonaro aggódik az októberi szinódus miatt. Az Amazonas-alföld legnagyobb része Brazíliában terül el. Latin-Amerika legnagyobb és legnépesebb országának, Brazíliának államfője szó szerint ezt nyilatkozta a Valor Economico napilapnak: „El akarják tőlünk rabolni Amazóniát. … Új államokat akarnak brazil felségterületen létrehozni. … A három A-ról van szó: Egy 136 millió hektár nagyságú területről az Andoktól Amazónián keresztül az Atlanti óceánig. Ezt a hatalmas területet a környezetvédelem nevében globális kontroll alá akarják vonni. … El akarják venni tőlünk Amazóniát, de ezzel mi nem értünk egyet, … azt akarom, hogy Amazónia továbbra is a miénk maradjon.”
Az Amazonas medencéről a három A (németül AAA-folyosó, portugálul Caminho da Anaconda, spanyolul Corredor AAA = Andok, Amazónia, Atlantik) szólam alatt Brazílián kívüli erők már évek óta politikai és gazdasági terveket kovácsolnak, melyek azt a célt szolgálják, hogy elvegyék Brazíliától a gigantikus nagyságú, nagyon alacsony népességű, de ásványi kincsekben igen gazdag terület feletti szuverenitást. Ezt a lopódzó elvételt tőlük nem háború, hanem a környezet- és egy egyedülálló ökoszisztéma védelmének nevében kifejtett nemzetközi nyomás segítségével akarják végrehajtani, ami Bolsonaro szerint csak ürügy.
E terv egyik képviselője, a baloldali Juan Manuel Santos, aki 2010 és 2018 között Kolumbia államfője volt. 2015 februárjában elmondott programbeszédjében már beszélt a hármas-A-tervről, és a Martin von Hildebrand etnológushoz fűződő kapcsolatáról. Martin von Hildebrand unokája Dietrich von Hildebrand katolikus filozófusnak. [Dietrich von Hildebrand özvegye nem is olyan régen vett át valami magas kitüntetést a Vatikánban – micsoda véletlen!]
Martin von Hildebrand 1943-ban született New Yorkban, de Kolumbiában nevelkedett, ahol szülei 1949-ben az ország az első magán-egyetemét alapították meg. 1968 után néhány hónapot a trópusi őserdő indiánjai között töltött. [Ezek szerint ő is a 68-es nemzedék lelkes híve lehetett.] Ettől az időtől kezdve az indiánok jogaiért harcol, akiknek Németországnyi nagyságú területet akar „visszaadni”. Már az 1994-es ENSZ találkozó (amiről fentebb a TFP képviselője is beszélt) a „világpolitika témájává tette a trópusi erdők megmentését”. E terv mögött Martin von Hildebrand állt, akinek az a meggyőződése, hogy csak az indiánok titokzatos, mitikus-misztikusba emelkedett tudása tudja a trópusi erdőket megmenteni. Valójában faji konfliktus szitása áll a háttérben, mely azt célozza meg, hogy a fehérekből ellenséget csináljanak; e kép kialakításához az indiánok az ötletet és a segítséget a fehérektől kapták és kapják.
E fehérek egyike, Martin von Hildebrand, hozta létre a Fundación Gaia Amazonas hálózatot, amit az Európai Bizottság, valamint Ausztria, Svédország, Hollandia és Dánia is támogat. Jó kapcsolatokat ápolnak a brit királyi házzal is. José Lutzenberger szorosan együttműködik ezzel az alapítvánnyal. Lutzenberger, bajor kivándorlók fia, 1990-től 1992-ig Brazília környezetvédelmi minisztere volt. Hildebrand és Lutzenberger közösen megkapták az alternatív Nobel-díjat. Lutzenberger már 1987-ben alapított egy Gaia nevű társaságot, Hildebrand ugyanezt a nevet adta saját, 1990-ben életbe hívott alapítványának. Gaia a görög mitológiában a megszemélyesített anyaföld, a föld istenasszonyának neve. A mitológiában idővel Gaiát tekintették mindenek szülőanyjának.
Hildebrandot elbűvöli a dél-amerikai indiánok animista kultúra- és vallásformái, amit „specifikus kozmológiának” nevez.
Az amazonasi indiánok ezen Hildebrandtól csodált egyházidegen, panteista kozmológiai látásmódja került be az amazonos-szinódus munkaprogramjába. Hildebrand Gaia-alapítványa és Bergoglio politikai karja, Sanchez Sorondo „püspök” (a tudományok és szociális kérdések pápai akadémiájának kancellárja) között szoros kapcsolat áll fenn. Maga Hildebrand magyarázta el 2017-ben Sorondonak a három-A-tervet. Hildebrand találkozójukon azt is kijelentette, hogy az AAA-folyosó megvalósítására már „minden készen áll”, és hogy ehhez hálózatának segítségével minden szálat ő tart kézben. Egy évvel később, Bolsonaro megválasztásával azonban a helyzet kedvezőtlenné vált e terv megvalósításához.
Az Instrumentum laboris-ban található furcsa kijelentések mind megtalálhatók a Fundacion Gaia Amazonas internetes oldalán. Az amazonasi indiánok azt állítják, hogy Hildebrand meg van róla győződve, hogy „az ő sámánjaik a trópusi erdőkben befolyásolni és gyógyítani tudják az energia-áramlatokat”. „Tehát a világ egészségének érdekében kell ezt a területet idegen – vagyis nem indián – emberi befolyásoktól megtisztítani.”
Ebben az archaikus kontextusban, hogy finoman fejezzük ki magunkat, marxista, felszabadulás-teológiai, indián és klíma-hisztérikus irányzatok keverednek szokatlan szövetségben. Az ürügyek mögött a brazilok nagyon is valóságos gazdasági érdekeket sejtenek, nevezetesen, hogy az AAA-korridor létrehozásának tervezői és támogatói ilyen módon akarják e hatalmas terület erőforrásait bizonyos körök kezére átjátszani; de legalábbis azt akarják megakadályozni, hogy ezeket Brazília használhassa fel, hogy ezzel Latin-Amerika leginkább felfelé törekvő államának kárt okozhassanak.
Mindezeken túl azt sem szabad elfelejteni, hogy az abortusz-lobby térképén Brazília a legnagyobb fehér folt. Ebben az országban a magzatokat még mindig csak nagyon kivételes esetekben szabad megölni. 2016-ban a WHO és az ENSZ a média és milliárdos magán-alapítványok segítségével gyors csellel akarta elérni az abortusz legalizálását. Ürügyül az említett erők összjátékával létrehozott cika-pánikot vetették be. Próbálkozásuk azonban nem sikerült. Amivel a cika-vírus is egyik napról a másikra eltűnt a semmibe.


(forrás: www.katholisches.info – 2019. június 24.)
http://www.katolikus-honlap.hu/1901/amazonas.htm

2019.06.18.
18:11

Írta: lowoa

Két potenciálisan élhető bolygót is találtak egy közeli csillag körül

A keddi bejelentésen a csillagászok azt mondták, még vizsgálják, hogy a két Földhöz hasonló bolygó valóban lakható-e, és hogy megtalálható-e rajtuk az élet valamilyen formában.
A bejelentés szerint Teegarden csillaga körül, melyet 2003-ban észleltek először, két sziklás bolygó kering – olvasható a National Geographic cikkében.
A csillagot a NASA asztrofizikusa, Bonnard Teegarden fedezte föl, amikor olyan közeli vörös törpék után kutatott, amelyek eddig elkerülték a felderítést.
Teegarden csillaga egy M típusú vörös törpe,
amely valószínűleg legalább nyolcmilliárd éves, vagyis kétszer több, mint a Nap, tömege pedig a Nap tömegének kilenc százaléka.
Ez az ultra hűvös M színkép típusú vörös törpe energiája nagy részét az infravörös tartományban sugározza, csak úgy, mint a Trappist–1, amely körül hét földszerű exobolygó kering.
A Teegarden csillag távolsága azonban csak egyharmad a Trappist–1-hez képest,
mindössze 12 fényévre található a Naprendszertől.
A körülötte keringő két bolygó (Teegarden B és C) tömegében és méretében hasonló a Földhöz, és mind a kettő olyan pályán kering, amely lehetővé teszi a folyékony halmazállapotú víz jelenlétét a felszínen.
A két bolygó és a csillag vélhetően hasonló korúak, ami elegendő időt jelent ahhoz, hogy az élet megjelenjen rajtuk.
Teegarden csillagát három éve vizsgálják, és több, mint kétszáz mérés igazolta a körülötte keringő két kisebb bolygó jelenlétét. A megfigyeléseket az is segíti, hogy a csillag jelenleg nyugodt állapotban van, és nem észlehetők a felszínén kitörések.
A Teegarden B keringési ideje 4,9 földi nap, míg a Teegarden C ideje 11,4 nap.
Ignasi Ribas, a Katalóniai Űrkutatási Intézet szakértője azt nyilatkozta az Astronomy & Astrophysics tudományos lapnak, hogy a Teegarden mindkét bolygója potenciálisan lakható, és meg fogják vizsgálni, hogy valóban alkalmasak-e életre, és vajon találhatók-e életre utaló jelek rajtuk.
A biztos kijelentésekhez azonban még további megfigyelésre van szükség. Lehetséges például, hogy a számítások ellenére a két bolygó keringési ideje gyorsabb, ami gátolhatja a lakhatóságot.
Forrás: www.hirado.hu

2019.06.13.
21:47

Írta: lowoa

Thaiföldön megnyíltak a sírok eltűntek a koporsók. Jézus válasza... "Elkezdődött az első feltámadás..."

 
 
Forrás: facebook.
Krisztusban Szeretett Testvéreim!
Sokkoló videót lehet látni a facebook-on, egy Thaiföldön levő temetőről. A sírok üresen tátonganak, amerre a szem ellát. Látni lehet, hogy ez nem fosztogatás és nem emberi kéz által történt dolog mert csak a sírok üresek. Tehát nem lehet sem árvíz, sem földrengés, sem földcsuszamlás, sem semmilyen természeti jelenség. Ez csak természetfeletti dolog lehet.
Megkérdeztük Jézust, Ő egy választottján keresztül ezt mondta:
 
Jézus: "Drága Gyermekeim!
Elkezdődött az első feltámadás! Ez szakaszokban fog történni, nem egyszerre. Angyalaimat leküldöm az Égből azokkal a megtisztult lelkekkel, akik már leszenvedték a Tisztítótűzben az elégtételt.Őrangyalaik leszállnak velük a sírjukhoz és egyesülnek a testükkel. Most csak itt történt meg Thaiföldön, a következő alkalommal máshol fog történni.Az akaratom az,hogy az egész Földön megismerjék teremtményeim mindenhatóságomat. Ez a csoda, Mindhármunk műve, a Szentháromságé!
Megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.
 
 

Mi az első feltámadás? Mi a második feltámadás?


Kérdés: Mi az első feltámadás? Mi a második feltámadás?

Válasz: A Dániel 12:2 összefoglalja az emberiségre váró két, merőben más sorsot. „Azok közül, akik alusznak a föld porában, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra." Mindenki fel fog támadni a halottak közül, de nem mindenkinek lesz egyforma sorsa. Az Újszövetség részletesebben rávilágít az igazak és gonoszok feltámadására.

A Jelenések 20:4-6 említést tesz az első feltámadásra, és az ebben résztvevőket áldottnak és szentnek nevezi. A második halálnak (ami a tűz tava, Jelenések 20:14), nincs hatalma felettük. Az első feltámadás tehát minden hívő feltámadására utal. Ez egybecseng Jézusnak az igazak feltámadásáról (Lukács 14:14) és az életre való feltámadásról (János 5:29) szóló tanításával.

Az első feltámadásra különböző fázisokban kerül sor. Maga Jézus Krisztus (az „első zsenge", 1Korinthus 15:20) kövezte ki az utat mindazok számára, akik hisznek benne. Az első feltámadás fogalmába beletartozik a jeruzsálemi szentek feltámadása (Máté 27:52-53), amelyre már sor került. Még hátra van a Krisztusban elhunytak feltámadása, amely az Úr visszajövetelekor következik be (1Thesszalonika 4:16), és a vértanúkéra a Nyomorúság végén (Jelenések 20:4).

A Jelenések 20:12-13 úgy utal a második feltámadás alanyaira mint gonoszokra, akiket Isten a nagy fehér trón ítéletekor fog elítélni, mielőtt a tűz tavába vettetnének. A második feltámadás tehát minden hitetlen feltámadása, és ez a második feltámadás összefügg a második halállal. Ez megegyezik Jézusnak a kárhozat feltámadásáról szóló tanításával (János 5:29, Károli).

Úgy tűnik, hogy az első és második feltámadás között sor kerül az ezeréves királyságra. Az utolsó igazak feltámadnak, hogy Krisztussal uralkodjanak ezer esztendeig (Jelenések 20:4), de a „többi halott [azaz, a gonoszok] nem kelt életre, míg el nem telt az ezer esztendő" (Jelenések 20:5).

Minő ujjongás övezi majd az első feltámadást! Minő gyötrelem a másodikat! Minő felelősségünk van, hogy hirdessük az evangéliumot! „...mentsétek meg őket kiragadva a tűzből" (Júdás 23).

.....

2019.06.05.
14:52

Írta: lowoa

Félelmetes felhő Ukrajna egén