Az alábbiakban A Boldogságos Szűz Mária Születése Katolikus Templom plébániai honlapjáról mutatunk be képeket. A templom a németországi Aschaffenburg városban található, a würzburgi egyházmegyében.

A plébánia honlapja néhány képben mutatja be a templom belső terének változásait a II. Vatikáni Zsinat előtti időszaktól napjainkig. Az egyes képekhez évszámokat nem adtak meg.

A templom első képe:

20090204-1.jpg

A templom második képe. Eltűntek a díszes ablaküvegek, a szószék, falfestések, és a mellékoltárok mögül a drapériák:

dsc1453.jpg

Harmadik kép. A főoltár helyett asztal áll, eltűntek a mellékoltárok, a nagy feszület, az áldoztatórács már csupán egy fakeret:

bearbeitet-3-2.jpg

Negyedik kép; a templom szentélye ma:

A bejárat, a keresztelőkút, és a székek a híveknek:

 

Szobor a templom bejáratánál - egy fekete bronz félkör:

 

A honlap leírása szerint a szobor arra hivatott, hogy a betérő rögtön elgondolkozzon azon, vajon fél vagy teljes életet él-e. A szobor párja egy nagyméretű fehér kör, amelyet csak alkalmanként állítanak fel a szentélyben, valószínűleg egy szentostyát (és a teljességet?) szimbolizálva:

Egy másik kép a templom belsejéről, amiből az is kiderül, hogy a szakrális teret időnként közösségi vacsorákra használják:

 

A templom plébánosa:

imgl0418.jpg

A plébánia honlapja kizárólag nők neveit és képeit adja meg a közösség kapcsolattartóiként.

A templomhoz közösségi ház is tartozik, ahol a hívek számára a következő programokat tartják: gerincjóga, Tai-csi, Hatha jóga, Zumba, Mindful jóga. Katolikus programot a listában nem találunk.


(Forrás: Maria Geburt)
https://katolikusvalasz.blog.hu/2019/12/08/egy_nemetorszagi_katolikus_templom_kepekben