Helen Pluckrose, James Lindsay és Peter Boghossian 2017 augusztusában hoztak létre egy projektet azzal a céllal, hogy hamis hamis kutatási papírokat hozzanak létre a "gender kutatás" területén, ezzel akarták leleplezni, hogy mennyire tudománytalan ez a kutatási ág.

Az egyik álkutatás a következő címet kapta: "Nemi erőszak kultúra és meleg performativitás az oregoni Portland városi kutyaparkjaiban". Ettől független a “Gender, Place & Culture” brit "tudományos" magazin lelkesen elfogadta. Az álkutatás konklúziója az volt, hogy "kutyákhoz hasonlóan kell kiképezni a férfiakat, hogy megakadályozzuk a nemi erőszak kultúráját".

Egy másik álkutatásban pedig Hitler "Mein Kampf" könyvének 12. fejezetéből kicserélték a "nemzeti szocializmus" kifejezést a feminizmusra, a "zsidó" szót pedig a jogokra. A hamis kutatást elfogadta az “Affilia: Journal of Women and Social Work”, ami egy ismert, "tudományos" feminista lap.

A szerzők célja az volt, hogy bemutassák, milyen abnormalitás és divatos erkölcsi politika megy a "gender kutatás" terén, ezeket pedig akadémiai kutatásokként kezelik. A projektet 2018 júliusában fedezték fel.

A szerzők összesen húsz álkutatást írtak, ezek közül négy került publikálásra, egy pedig díjat is nyert, három másikat is elfogadtak, azonban egyelőre még nem kerültek publikációra, hat másikat elutasítottak és hetet még mindig olvasnak, vizsgálnak.

https://gloria.tv/article/69iA4MS4jaQA1UQWnkZTeRnrg