Vasárnap beiktatták az újonnan megválasztott francia elnököt, Emmanuel Macront. A német külügyminiszter máris javaslatot tett arra, hogy egy új együttműködés keretén belül Franciaországot mint szuverén országot meg kellene szüntetni.

Vasárnap beiktatták Franciaország új elnökét, Emmanuel Macront, aki május 7-én nyerte meg az elnökválasztást. Megválasztását követően azonnal kitudódott, hogy Macron első útja Németországba vezet, a német külügyminiszter azonban elmondta, mi a látogatás célja; a két ország együtt akarja előmozdítani az Európai Unió “reformját”, és Macron megválasztásának idejére a németek már el is készültek a javaslattal, amit az új francia elnök alá kell írjon.

A Der Spiegel német lap szerint Sigmar Gabriel előállt egy dokumentummal, amit az 1963-ban Franciaország és Németország által kötött Elysée-szerződéshez hasonló jelentőségű projektnek tartanak, és a két ország közti integráció fokozásával megkezdené az Európai Unió reformját. A német külügyminiszter szombaton azt mondta, a dokumentum a „gazdasági és külpolitikai együttműködés” kiterjesztését jelenti. Elmondása szerint létrehoznának az Európai Bizottságban egy újabb biztosi posztot, ahová Franciaország és Németország rotációs alapon delegálna képviselőt, és ugyanezt a sémát alkalmazni akarják a Nemzetközi Valutaalap és más nemzetközi szervezetek keretén belül is.

A külügyminiszter által kommentált tervezet egy korábban kezdeményezett program megvalósításának első lépése, miszerint

Franciaország és Németország egyetlen államszervezetben egyesülne, és szuverén államként mindkét ország megszűnne létezni, ezzel kész tény elé állítva az Európai Unió többi tagállamát. (Egy picike megjegyzést ide, már azért van átalakítva a regionális politika, s valószínűleg nem elégedik meg azzal a két ország egyesítésével a Mammon)

A TVP info tavaly június 27-én hozzájutott egy dokumentumhoz, amin a francia és német külügyminiszter aláírása szerepel, és olyan lépések sorozatát javasolja, melyek eredményeként kezdetben Franciaország és Németország egyetlen államalakulatban egyesülne. A tervezet részét képezi egy közös európai titkosszolgálat létrehozása, ami szintén a német és francia szakszolgálatok integrálásával venné kezdetét. Létrehoznának emellett egy európai polgári védelmi erőt, és harmonizálnák az egyes országokban jelenleg még eltérő büntetőjogot. A TVP info szerint a dokumentum egy ultimátum, amit Párizs és Berlin együtt adott az Európai Unió valamennyi országának: idővel az EU minden tagállamának csatlakoznia kell ehhez az új föderációhoz, ami a jelenlegi európai államok teljes felszámolását jelenti. Ebbe az irányba tett lépést jelent az Elysée-szerződés 2.0, amit a németek nemsokára aláíratnak az újonnan megválasztott francia elnökkel.

A tavaly júniusban nyilvánosságra jutott dokumentum szerint a résztvevő országok nem rendelkezhetnének saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehetne saját fizetőeszközük sem. Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelentené. Amennyiben a német-francia integráció ilyen fokú mélyítése magvalósul, Magyarországnak két választása marad; részévé válik az Európai Egyesült Államoknak – és ezzel a magyar államiság megszűnik létezni – vagy kilépünk az Európai Unióból.

Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását. A La Stampa olasz napilapban közölt nyílt levélen szerepel a négy ország parlamentjei elnökeinek aláírása, így ez egy valóban hiteles dokumentum, azt jelenti, hogy a választott képviselők elkötelezettek saját országaik felszámolása iránt. Amennyiben Magyarország az úgynevezett „kétsebességes Európa” keretén belül marad az Európai Unió tagállama, ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy állandó nyomásnak lenne kitéve, és az Európai Egyesült Államokba beintegrálódás az uniós tagság kizárólagos jövőképévé válna.

Európa nemet mond az Európai Egyesült Államokra

http://www.hidfo.ru/2017/05/nemet-kulugyminiszter-meg-kell-kezdeni-az-europai-egyesult-allamok-letrehozasat/Verhofstadt is támogatja a magyar államiság megszüntetését

Guy Verhofstadt szerint a Hollandiában és Franciaországban levajazott választások eredményei azt mutatják, hogy az európai országokat sokkolta az egyik EU-tagállam kilépése, és emiatt egyre inkább támogatják az Európai Egyesült Államok létrehozását.

Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök is támogatja az Európai Unió úgynevezett „megreformálását”, amit május 15-én egy Berlinben tartott találkozón mindketten egyértelműen kifejezésre juttattak. A francia elnök úgy gondolja, a választási győzelem azt jelenti, hogy felhatalmazást kapott az EU további központosítására – ennek megfelelően már be is jelentette, hogy szorosabbra vonná a kapcsolatokat Németországgal.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője – aki jelenleg a Brexit-tárgyalásokat is vezeti – azt mondta, az EU vezetői nem csak a britek kilépésével kell foglalkozzanak, hanem ki kell használni az alkalmat és előre kell mozdítani az Európai Unió alapjaiban megreformálását.

Verhofstadt május 17-én az Európai Parlamentben felszólalva azt mondta, hiba lenne, ha minden energiánkkal a Brexitre összpontosítanánk. Ehelyett legalább ugyanennyi energiát kell fektetni az Európai Unió megreformálásába. A nacionalisták és populisták már sorban harmadik vereségüket szenvedték el, előbb Ausztriában, majd Hollandiában és Franciaországban.”

Verhofstadt szerint ezek a választási eredmények lehetőséget adnak arra, hogy a brüsszeli vezetők előremozdítsák az Európai Unió további központosításának tervét.

Tavaly június 27-én kiszivárgott egy dokumentum, amin a francia és német külügyminiszter aláírása szerepel, és olyan lépések sorozatát javasolja, melyek eredményeként Franciaország és Németország egyetlen államalakulatban egyesülne. Később ezt a modellt akarnák kiterjeszteni több uniós tagállamra, így megkezdődne az Európai Egyesült Államok létrehozása. Az integrációs folyamat végén egyetlen nagy európai állam lenne, a tagországok államisága pedig megszűnne létezni, vagy csak szimbolikus jelleggel maradna meg.

Macron megválasztását követően a német külügyminiszter előállt egy tervezettel, ami ebbe az irányba tett lépést jelent. Az úgynevezett Elysée-szerződés 2.0 keretén belül Németország és Franciaország számos nemzetközi fórumon közös képviselőt delegálna, az ilyen posztokat rotációs alapon töltené be francia és német diplomata.

Februárban a német, olasz, francia és luxemburgi parlament egy nyílt levelet tett közzé, amiben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását. A La Stampa olasz napilap által közölt dokumentum szerint ezen országok vezetői elkötelezettek azirányba, hogy országukat mint nemzetállamot fel akarják számolni, és ehelyett beintegrálják egy közös európai államba, az Európai Egyesült Államokba.

http://www.hidfo.ru/2017/05/verhofstadt-is-tamogatja-a-magyar-allamisag-megszunteteset/