Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője szerint nem a migránsok hordták be a vírust Európába, de a kanyarójárvány gyors terjedése miatt azonnal be kell oltani mindenkit, aki még nem kapta meg az oltóanyagot.

Cristiana Salvi, a WHO szóvivője szerdán azt mondta, Európában 2017 kezdete óta több mint négyezer ember fertőződött meg. Elmondása szerint a most érkező migránsok többnyire olyan országokból érkeznek, ahol magas szintű a védettség, és az emberek többsége már kapott védőoltást.

Ugyanakkor, elmondása szerint a WHO közeli együttműködést kell folytasson a nemzeti kormányokkal, hogy az emberek rendesen be legyenek oltva, és elkerülhető legyen a járvány további terjedése.

Salvi szerint fokozott kockázatnak vannak kitéve azok a migráns gyermekek, akik még nem kapták meg a védőoltást, mert származási országukban az oltási folyamatot megzavarta a háború és az államiság megbomlása.

A WHO azt szorgalmazza, hogy az Európába érkező migránsok gyermekeit minél hamarabb kanyaró és rubeola ellen kell beoltani, amit az EU-ban a tagállamok hatóságai kellene lebonyolítsanak.

http://www.hidfo.ru/2017/04/who-nem-a-migransok-hoztak-be-a-virust-europaba/