Oroszul beszélő statisztákat keresnek a NATO hadgyakorlataira, akik a békés polgári lakosság szerepét kell eljátsszák, hogy a nyugati katonák minél élethűbb környezetben készülhessenek a háborúra.

Németország olyan előadókat keres, akik statisztaként részt vennének az amerikai hadgyakorlatokban – a hirdetés szerint a jelöltek jó orosz nyelvtudással kell rendelkezzenek, és képesek kell legyenek arra, hogy többek között vidéki gazdák, áruházi eladók szerepét eljátsszák.

A hirdetés – mely a német főváros hivatalos weboldalán jelent meg – szövege alapján a jelentkezők a gyakorlatozó katonák által használt nyugati nyelveket kell ismerjék, emellett előnyt jelent, ha a NATO számára Oroszország felé útba eső valamelyik kelet-európai ország nyelvét is beszélik. Ennek megfelelően az angol vagy német – és orosz – nyelv ismeretét várják el, emellett „nagy előnyt jelent” a cseh és lengyel nyelvismeret.

A jelentkezőkből kiválogatott statiszták április 26-án kezdhetnek. A hirdetés szerint „a konfliktus-zóna civiljenek szerepét kell majd eljátszaniuk, ami segít valós környezetben kiképezni, optimális környezetben felkészíteni a katonákat a külföldi missziókra.”

NATO-bázisok Oroszország körül

Az orosz nyelvterületen zajló NATO-hadmozdulatok szimulálása Nürnberg és Regensburg közt zajlik majd, ahol tíz falut építenek fel erre a célra, falvanként 30 házzal.

„Az előadók kisebb szerepeket kell eljátsszanak, pl. helyi állattenyésztőt, bolti eladót kell alakítsanak.” – írták.

A hirdetés utalást tesz arra is, hogy Afganisztánról lehet szó a „külföldi misszió” kapcsán, bár ennek ellenére a cseh és lengyel nyelvtudással jelentkezők is civileket kell eljátsszanak. Ez arra utal, hogy a NATO nem egy újabb afganisztáni misszióra, hanem kelet-európai hadmozdulatokra készül, ami terveik szerint Oroszország határain belül folytatódna.

http://www.hidfo.ru/2017/03/orosz-statisztakat-keresnek-a-nato-hadgyakorlataira/
Német alezredes:
a NATO Oroszország elleni háborúra készül

A Bundeswehr nyugállományú alezredese, Jürgen Rose szerint a NATO azért keres orosz nyelvismerettel rendelkező civil-imitátorokat a hadgyakorlataira, mert kelet-európai konfrontálódásra készül Oroszországgal.

Az álláshirdetés napi 88-120 eurót ajánlott olyan személyeknek, akik megfelelő orosz nyelvtudással rendelkeznek és hajlandók helyi gazdák, bolttulajdonosok szerepét eljátszani, illetve egyéb improvizált helyzetekben eljátszani a civil lakosság szerepét a NATO hadgyakorlatain.

A hadgyakorlat, amin a nyugati katonák orosz civilek közt készülnek a háborús helyzetre, április 28-án kezdődik Németországban. A nyugállományú német alezredes a történtek kapcsán a Szputnyik hírügynökség németországi oldalának nyilatkozott, mert szerinte ez már egyértelmű előkészületeket jelent egy kelet-európai háborúra: a NATO azt tervezi, hogy orosz civilek közt fog háborút vívni – ez egyértelműen kelet-európai hadszínteret, vagy egyenesen Oroszország területén vívott háborút jelent.

„Nem ez az első alkalom, hogy ilyen gyakorlatokat folytatnak. A múltban láthattunk már olyan esetet, hogy a NATO hadgyakorlatain résztvevő statisztákra hosszú palástot, turbánt adtak, mert akkor nagy valószínűséggel megtörténhetett egy olyan forgatókönyv, hogy a NATO ilyen környezetben kell beavatkozzon. Emiatt egyértelmű, mi történik most. A NATO keleti határain kirobbanó háborúra készülnek fel.”

Az Optronic HR-cég által feladott – a német főváros hivatalos weboldalán is megjelenő – hirdetés szerint a kezdődő hadgyakorlatokra az angol és német nyelvek ismeretén felül orosz, lengyel és cseh nyelvtudással keresnek embereket, akik alkalmi munkaként civilek szerepét kell eljátsszák.

Rose elmondása szerint ilyen hirdetések megjelenése miatt már senki nem tagadhatja, hogy a NATO ellenségként kezeli Oroszországot, és fegyveres konfrontációra készül Kelet-Európában.

A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában és a Fekete-tengeren, miután Ukrajnában hatalomra juttatott egy a NATO-csatlakozás iránt elkötelezett kormányt. Az ukrán háború kirobbanásáért később Oroszországot okolták a nyugati tömb tagjai.

http://www.hidfo.ru/2017/04/nemet-alezredes-a-nato-oroszorszag-elleni-haborura-keszul/