Olyan Korán-versszakokat énekeltek egy keresztény templomban Skóciában, amely kimondja: Istennek nincs fia, Allah az úr.

A Korán 19. szúrájának egyik szakaszában kifejezetten tagadják, hogy Jézus az Isten Fia, ellenzik a dicsőítését – mindezt pedig a Glasgow-i Szent Mária Episzkopális Katedrálisban énekelte el egy muszlim nő a szertartás keretében.

A Youtube-ra felkerült felvétel egy lányt mutat, aki tipikus iszlám stílusban verszakokat énekel a Koránból. A narrálás szerint Jézus születéséről van szó, azt állítja, hogy Mária megszégyenült a szülés után, Jézus pedig csodával határos módon megszólalt a bölcsőből. Ilyet a Bibliában nem lehet olvasni.

A muszlim nő ezt követően a 35-ös versszakot is felolvassa, amiben az olvasható, hogy Allahnak nincs fia. A csecsemő Jézus pedig elfogadja urának Allahot, és felszólít a dicsőítésére, mert “ez a helyes út”.

A katedrális szerint ez csodálatos, Trump pedig maga Heródes

A katedrális a Facebookon üdvözölte a felolvasást, amit “csodálatos eseményként” írt le.

Michael Nazir-Ali anglikán püspök azonban élesen elítélte az esetet, ami szerinte teljesen összeférhetetlen az epifánia ünnepével, amelyen Krisztusnak, mint Isten Fiának kinyilatkoztatásáról emlékeznek meg.

A Christian Todaynak azt nyilatkozta: “A Skót Episzkopális Egyháznak azonnal el kell utasítania ezt a meggondolatlan meghívást.”

Az Egyház amúgy az anglikán közösség tagja, amelybe az Anglikán Egyház és az Amerikai Episzkopális Egyház is beletartozik.

A katedrális a Facebook oldalán büszkén közli a karácsonyi eseményről szóló sajtóbeszámolót, amit szembeállítanak Donald Trump választott elnökkel, akit Heródessel, a gyermekek lemészárlójával azonosítanak.


http://legfrissebb.info/botrany-jezust-tagado-koran-versszakokat-enekeltek-egy-templomban/