Az amerikai kongresszus belbiztonsági bizottságának elnöke, Michael McCaul szerdán kijelentette; megbeszélést tartott Donald Trumppal arról, hogy beiktatását követően megkezdődik a fal építése a mexikói határon, hogy ezzel leállítsák az illegális bevándorlást.

Trump kedden találkozott McCaul-lal, akit sajtóhírek szerint belbiztonsági miniszternek fog kinevezni. Az újságírók kérdésére McCaul elmondta, hogy megbeszélést folytattak a déli határra építendő fal kapcsán, ami egy rendkívüli gyorsasággal megépített, többrétegű fal lesz. Összességében egy modern védelmi rendszert építenek majd a mexikói határra, ami magában foglal légi felderítést is, és különböző típusú érzékelőket, ami az illegális bevándorlók összefogását megkönnyíti.

A választási kampány során Trump arra tett ígéretet, hogy egy új falat épít a mexikói határra, és ezzel akadályt állít az illegális bevándorlás elé – emellett deportálja az illegális bevándorlókat, és megakadályozza az iszlám országokból érkező migránsok beutazását. Trump november 8-án megnyerte az elnökválasztást, a beiktatása január 20-ra várható.


http://www.hidfo.ru/2016/12/trump-megkezdi-a-fal-epiteset-a-mexikoi-hataron/