szuleszet-fekete-gyermek-hidfo-ru

Németországi munkavállalásban reménykednek az alacsony bérek miatt emigráló orvosok? Elkéstek, akár le is tehetik a német nyelvkönyvet. A német kórházakban ugyanis már nem német nyelvtudásra van szükség.

Németország hivatalos állami statisztikája szerint a 2015-ös év folyamán születő gyermekek mintegy 20%-a külföldi anyától született. Ebben a statisztikában csak azok a bevándorlók szerepelnek, akik első generációs migránsok, tehát még külföldi állampolgárként kerülnek a német szülészetekre. Ugyanakkor, nem szerepelnek a statisztikában azok a nem-európai személyek, akik már legalább második generációs bevándorlók, tehát még a szüleik érkeztek afrikai vagy közel-keleti országból, ők viszont már németországi születésű német állampolgárként érkeznek a szülészetre.

Wolfgang Henrich, a berlini Charité kórház szülészeti osztályának igazgatója a Deutsche Welle lapnak nyilatkozva elmondta, hogy

a szülészeten minden ötödik anya olyan újonnan érkező “menekült”, aki egyúttal tolmácsot is igényel, hiszen nem beszél semmilyen európai nyelvet.

Henrich a német lapnak nyilatkozva úgy beszélt erről, mintha ez egy teljesen elfogadható jelenség lenne, és mindössze a “nyelvi akadályokat” kifogásolta, amivel a német orvosoknak az utóbbi években szembesülniük kell. A kórházban ennek megfelelően most arra törekszenek, hogy egyre több olyan asszisztenst alkalmazzanak, akik idegen nyelveken beszélnek, hiszen a szülészeti osztályon az alkalmazottak máshogy már egyre inkább nem tudják ellátni feladataikat.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint 2015 folyamán összesen 738 ezer gyermek született Németországban, de ebből mindössze 590 ezer német állampolgár, több mint 148 ezer viszont más állampolgárságú anya gyermekeként született.

A hivatalos statisztika szerint 47 ezer születés esetében az anya “más európai országokból” érkezett, más esetekben azonban az anya újonnan érkezett, nem-európai migráns.

Németország lakossága ma mintegy 82,2 millió fő. A 2015-ös év folyamán 1,14 millió olyan migráns érkezett az országba, aki később ott is maradt. A hivatalos statisztika szerint az újonnan érkező migránsok gyermekei teszik ki a németországi születések húsz százalékát. Arról azonban nincs hivatalos adat, hogy az összes születésből hány olyan gyermek van, aki már német állampolgárok gyermekeként született, de felmenői valamilyen afrikai vagy közel-keleti országból érkeztek.


http://www.hidfo.ru/2016/10/nemetorszag-a-most-erkezo-bevandorlok-szulnek-minden-otodik-gyermeket/