incipio iphone hidfo.ru

Múlandóban az újdonság ereje? Egy a SimilarWeb által végzett kutatás hétfőn nyilvánosságra hozott eredményei szerint az emberek egyre kevesebb időt töltenek az online közösségi média alkalmazások használatával.

A kutatás során az Android felhasználóit vizsgálták, és arra az eredményre jutottak, hogy majdnem minden országban csökkenés mutatkozik a használatra fordított idő és a telepítések száma terén is – a legnépszerűbb közösségi média programok tekintetében -, és ez a trend különösen az Instagram képmegosztót sújtja.

Az eredmények szerint az Instagram mindennapos használata globálisan 23,7%-kal visszaesett a tavalyi évhez képest. Ezt követi a Twitter, amit 23,4%-kal használnak kevesebbet, majd a Snapchat és Facebook következik 15,7, illetve 8 százalékos csökkenéssel.

Az Amerikai Egyesült Államokban még ennél is gyorsabban hanyatlik a közösségi média: az Instagram használata 36,2%-ot, a Twitter 27,9%-ot, a Snapchat pedig 19,2%-ot esett vissza. Az amerikai felhasználók körében a Facebook a globális trendhez képest lassabban hanyatlik, az ő esetükben 6,7%-kal csökkent a használat.

Az USA még mindig a világ legaktívabb Facebook felhasználója, az amerikaiak naponta több mint 45 percet fordítanak az alkalmazás használatára. Ezt követi a Snapchat, amivel naponta átlagosan 23 percet töltenek. A négy fő közösségi média platform közül az emberek a legkevesebb időt a Twitterrel töltik, ami az Egyesült Államokban napi átlag 13 percet jelent.

A kutatás azt mutatja, hogy bizonyos esetekben – mint a Facebook spanyolországi használata – nőhet az alkalmazásokra fordított idő, vagy a visszaesés minimális lehet, mint a Snapchat esetében Brazíliában, ahol 11,23 percről 11,10 percre csökkent a napi használat. Minden más esetben azonban a csökkenés látványos volt; példának okáért, Franciaországban 2015 első negyedévében 19,80 perc volt a napi átlagos használat, ami 2016 első negyedévére 13,12 percre csökkent – ez 34%-os visszaesést jelent. Eközben a Twitter részvényeinek ára 34%-ot csökkent, a Facebook-é pedig idén 14%-kal emelkedett.

http://www.hidfo.ru/2016/06/visszaesoben-a-kozossegi-media-hasznalata/