ISIS Iszlám Állam hidfo.ru

Szaúd-Arábia küldte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára azt a több mint húszezer egyenruhát, amit a spanyol rendőrök foglaltak le márciusban. Egy hétfői sajtóbeszámolóból azonban kiderült: eredetileg egy NATO-országból származik a készlet, amit Törökországnak kellett volna átadjanak.

A spanyol rendőrök márciusban találtak három konténernyi illegális egyenruha-szállítmányt – kettőt Valencia autonóm közösség fővárosában, egyet egy dél-spanyolországi kikötőváros, Algericas területén foglaltak le. Az El Pais napilap rendőrségi forrásra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy az Iszlám Állam európai harcosainak küldött több mint húszezer egyenruhát egyenesen Szaúd-Arábiából küldték. Az arab királyság által küldött egyenruhák azonban egy NATO-tagállamból származnak, és Törökországba, a Mersin kikötőbe kellett volna megérkezniük, ahonnan a szíriai-török határra lettek volna továbbítva.

Az egyenruhákat azt követően találták meg, hogy februárban letartóztattak hét személyt, terrorszervezettel együttműködés gyanújával. Az őrizetbe vett személyeket azzal vádolták, hogy logisztikai és pénzügyi támogatást biztosítottak Szíriában és Irakban működő terrorszervezetek számára.

A lap nem nevezte meg, hogy mely NATO-tagállamból származott a szállítmány.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nato-tagallambol-szarmaznak-a-terrorszervezetnek-kuldott-egyenruhak/