Szögesdrót a kereszt helyén

A Fidesz-KDNP pártszövetség, mint tudjuk elkötelezett a demokratikus és egyházi (igaz, ez alapvetően nem demokratikus szervezet) értékek mellett. Biztosan ennek szellemében fognak, legalábbis készülnek ledózerolni egy 1908-ban hívők által emelt útmenti keresztet a déli határzár építési munkálatai során.

határ

Ez tulajdonképpen igazi jelkép is, hiszen talán ez szimbolizálja a legjobban, hogyan törli el apránként jelenlegi kormányunk hazánk múltját és cseréli fel értékeit, szellemi és tárgyi emlékeit politikai hisztijére, és az élén álló vezetők fasiszta gondolatainak kiteljesítésére. Ennyit ér a magyar, ennyit ér a tisztelet, az emlékezés, és ennyit ér az egyház ma hazánkban. Ennyit ér? Információink szerint eddig sem Szűcs Gergely bácsszentgyörgyi polgármesternek, sem az egyháznak nincs semmilyen kifogása az ellen, hogy e kereszt helyén négyméteres, árammal ellátott kerítés épüljön ideiglenes határzár címén.
határ1
A kerítés helyét kitűzték, egy hónap múlva, amikorra a szögesdrótnak és kerítésnek itt állnia kell, már nyoma sem lesz a keresztény könyörületességnek, tisztességnek, emberségnek. Mindeközben a kormány tagjai a romániai Csíksomlyón, a búcsún mutattak példát. Miről is? (Megkérdeztük a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bajai esperesi kerületének esperesét, és a település polgármesterét, van-e erről tudomásuk és terveznek-e, tesznek-e valamit ellene. Várjuk a választ.)
(hírkep)