2015.07.23.
06:52

Írta: lowoa

Száz­ez­rek döb­ben­tek meg az em­ber­kí­sér­le­ten

Egyet­len haj­lék­ta­lan nő se­gí­tett a gye­rek­kel kol­duló férfin, ezrek sé­tál­tak el mel­let­tük ér­dek­te­le­nül. Ami ez előtt tör­tént egy­sze­rűen döb­be­ne­tes! El­gon­dol­kod­tató kép­so­rok, me­lye­ket nehéz könnyek nél­kül vé­gig­nézni!

A napokban egy szociológus végzett kísérletet New Yorkban. Kétszer ült ki koldusként az utcára, de mindkét alkalommal más-más táblát tartott maga elé. Az eredmény megdöbbentő. A modern ember érdektelenül sétál el egy hajléktalan, gyerekét egyedül nevelő apa mellett, de ha drogra és alkoholra kér pénzt valaki, a legtöbben dobnak a pohárkájába egy kis aprót.
Nézd meg a videót! Te mit tennél?

Hogy történhet meg ez?
A videó millió kérdést vet fel. Hogy lehet az, hogy az emberek nagy része pénzt ad, ha drogra és alkoholra kér egy hajléktalan, de mindenki elsétál, ha egy kislánnyal ül valaki a koszos utcán?
“Ennyire érzéketlen a XXI. századi, nagyvárosi ember? Vagy úgy véljük, hogy a “drogra és alkoholra” tábla őszinte vallomás, míg a “szokványos” gyerekkel ülő hajléktalan talán csak átverés? “
A kísérlet végén a férfihez egyetlen hajléktalan nő megy csak oda a kutyájával.Odaadja utolsó pénzét, és megígéri, hogy imádkozni fog értük. Érdemes végignézni a kísérletet, és kicsit gondolkodni!
(ripost)

komment

süti beállítások módosítása