BinneyStudio

 

William Binney, aki az amerikai nemzetbiztonsági hivatal, az NSA technikai igazgatójából vált leleplezővé, vagy ma már talán ismertnek tekinthető nevén whistleblower-ré, arról beszélt, hogy az Egyesült Államok fokozatosan csúszik az igazi diktatúra felé, és kormánya már nem mondható alkotmányosnak.

Binney, aki 36 éven keresztül állt a hivatal szolgálatában és jóval Edward Snowden előtt, már 2001-ben kezdte leleplezni, hogy a titkosszolgálat miként figyeli meg az állampolgárokat, arra figyelmeztetett, hogy hazája egy teljes mértékben irányított társadalommá válik.

„Azt látom, hogy egy teljes mértékben irányított társadalom felé tartunk. Egy olyan totalitárius állam felé, amelyben a kormány akar mindent meghatározni. Ronald Reagan azt mondta egyszer, hogy ’Mi egy olyan ország vagyunk, aminek van kormánya.’ Azt gondolom, hogy mára csupán egy kormány vagyunk, aminek van egy országa.”

Kiemelve, hogy milyen mértékű megtévesztés folyik a hazai és nemzetközi megfigyelőprogramok kiterjedését illetően, Binney elmondta, hogy a közvélemény féken tartására használt retorika kísértetiesen hasonlít a múltban használt eszközökre.

„Amikor azt mondják, hogy ’aki semmi rosszat nem tett, annak nincs mitől tartania’, először is jó, ha tudjuk, hogy ezt Joseph Goebbels mondta, másodszor pedig ennek semmi köze a lényeghez… Ezt egyenesen Hitler forgatókönyvéből vették. Ha az ember hazudik, akkor jó nagyot hazudjon, és ezt ismételje addig, amíg el nem hiszik. Pontosan ez történik ma is.”

A Hivatalnál eltöltött évei alatt Binney első kézből figyelhette, hogy milyen diktatórikus megfigyelési módszereket használtak például a kelet-német titkosszolgálatnál, a Stasinál és hasonló szervezeteknél és láthatta milyen veszélyekkel jár, amikor semmi sem tartja féken az ilyen hivatalok hatalmát.

Binney szerint sok kormányhivatalhoz hasonlóan az NSA-nál is érvényesül a „tartsuk fenn a problémát, hogy folyjon a pénz” filozófiája.

„Azzal vannak elfoglalva, hogy honnan jön majd a következő megbízás,” mondja. „Ha megoldjuk a problémát, akkor elapad a pénzforrás. Ez az ő filozófiájuk.”

A „Bullrun” és hasonló programok segítségével meggyengítették a globális titkosítási szabványokat, és utat nyitottak más titkos ügynökségek és hekkerek számára az adatainkhoz.

„Az NSA nem rendelkezik monopóliummal az okos emberekre. A világon mindenhol találunk okos embereket. Kínában és Oroszországban is és ezek az okos emberek ugyanúgy fel tudnak törni rendszereket és képesek felfedezni a tűzfalak, operációs rendszerek és titkosítási protokollok gyengeségeit, mint mi, és ők is képesek áthatolni ezeken.

A lényeg, hogy ha ezeket az összetevőket szándékosan meggyengítik, márpedig az NSA ezt akarja, mert így könnyebben megy a megfigyelés, akkor ezek mások számára is könnyebben áthatolhatóak lesznek.”

Egyes csoportok a Hivatalon belül még egymással sem hajlandók megosztani a fontos információkat, hogy kisajátítsák az offenzív és defenzív technikákat.

„A kormány azt akarja elhitetni, hogy a biztonságunk érdekében teszi, amit tesz. Ez egy szemenszedett hazugság. Olyan mennyiségű adatot gyűjtenek, amit az elemzőik képtelen feldolgozni, így ez nem igen nyújt segítséget számukra a terrorizmus elleni harcban, nem képesek általuk megállítani olyan merényleteket, mint a bostoni, a párizsi vagy a koppenhágai támadások.

Tehát az általuk alkalmazott módszerrel igazából nagyobb kockázatnak tesznek ki bennünket, mint nélküle.”

A három napja készült interjú angol nyelven: videó videó

Az alábbi 2012-ben készült rövidfilmben William Binney első felfedezéseiről és tapasztalatairól hallhatunk:

Forrás: Infowars.com

http://idokjelei.hu/2015/03/ez-mar-nem-egy-orszag-aminek-kormanya-van-hanem-egy-kormany-aminek-orszaga-van/