Dan Malloy, az Egyesült Államok Connecticut tagállamának kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki az ebola-járvánnyal kapcsolatos médiahisztériára alapozva. A személységi jogokat hatályon kívül helyezték és a rendkívüli járványügyi helyzetre hivatkozva a kormány fenntartja a lehetőséget arra, hogy erőszakkal elkülönítsen és beoltasson bármely személyt, aki feltételezhetően ebola-fertőzött. Ugyan Connecticut államban még egyetlen ebolás esetet sem regisztráltak, az új rendeleti kormányzás lehetővé teszi a kormány számára, hogy elrendelje a lakosság kényszerítését a vakcina használatára. Ezzel gyakorlatilag minden szabadságjogot hatályon kívül helyeztek, a kormány a karhatalom bevetésével, erőszakkal adhatja be az oltást az embereknek.

A rendelkezés gyakorlatilag teljhatalmat ad a közegészségügyi biztos kezébe a karhatalom bevetésére vonatkozóan. Abban az esetben, ha a kormány szerint valaki ebola vírussal fertőzött, a szövetségi törvény lehetővé teszi az azonnali letartóztatását és karanténba helyezését "annyi időre, és olyan eszközzel, amennyire és amivel szükséges." A rendelet azt is lehetővé teszi az egészségügyi biztos számára, hogy karanténba helyezze azokat az amerikaiakat, akik a fertőzés kockázatának vannak kitéve. A járvány ideje alatt a kormány bárkit rákényszeríthet arra, hogy saját otthonában maradjon, erőszakkal beviheti elkülönített létesítményekbe, menekülttáborba vagy bármely katonai létesítménybe. A kormány felhatalmazta magát arra, hogy erőszakkal orvosi kezelésre kényszerítsen mindenkit, akiről előtte bejelenti, hogy szerinte a gyógykezelés szükséges.

Ez magában foglalja az oltás erőszakos beadását, ebola fertőzöttség esetén a gyógyszer beadását, és a kényszerített vérvételt.

A Közegészségügyi Biztos elrendelheti egészséges közösségek, teljes városok vagy tetszőlegesen kijelölt régiók karantén alá vonását pusztán abból a célból, hogy megfigyeljék, megbetegednek-e az emberek.

A rendelet azt is lehetővé teszi, hogy a Közegészségügyi Biztos saját belátása szerint tömeges beoltatást rendeljen el, amihez igénybe veheti a karhatalmi erőket. Az amerikai kormány már régóta készülhet erre a helyzetre. 2013 februárjában általános felháborodást váltott ki, hogy a rendőri állományt és belbiztonsági erőket ahhoz szoktatja a kormány, hogy civil - nem-bűnöző - célpontra lőjenek. A 2013 februárjában a Nemzet Biztonsági Hivatal, és a Department of Homeland Security által használatba vett céltáblák a következők voltak:

NMH-1:

Várandós anya a leendő babáját védi pisztollyal a kézben egy gyerekszobában.

NMH-2:

Idős férfi kint van a mezőn, betakarítás, aratás közben védi a gabonáját. Tipikus "farmer", földműves, amerikai paraszt, baseball sapkában, tisztán és normálisan öltözve, egy dupla csövű sörétes puska a kezében.

NMH-3:

Idős, vagy öreg ember a nappali szobájában, háttérben egy gazdag könyvgyűjtemény.

NMH-4:

Középkorú, vagy idős asszony a konyhában, pisztollyal a kézben védi magát. Egy asszony, aki a háztartást vezeti, családját védi, gyerekeit már felnevelte, vigyázhat az unokákra, beteg férjére.

NMH-5:

"Ellenséges anya ", egy játszótéren kislányával, hintával és egy kisfiúval a háttérben. Vagy éppen kistestvéreire vigyázó idősebb nővér, aki nem akarja a vakcinát.

NMH-6:

Fiatal lány útban az iskolába, iskolatáska-hátizsák a vállán, pisztollyal a kézben védi magát a rendőrrel szemben, aki be akarja oltani.

NMH-7:

Egy kisfiú, öt-hat éves forma, kezében egy pisztoly, hátul az udvarban.

A belbiztonsági erők évek óta készülnek arra, hogy magánterületen nem bűnözőkre, hanem önvédelmi jogukkal élő civilekre nyissanak tüzet. Ezt a gyakorlatot akkor kezdték meg az amerikai hatóságok, amikor még szó sem volt ebola járványról, vagyis a nyugati országokban az ebola járványra hivatkozva valami olyan történik, aminek köze nincs a közegészségügyi helyzethez, mindez csak hivatkozási alap a maradék szabadságjogok felszámolására. Mivel a Közegészségügyi Biztos elrendelheti az erőszakos beoltatást, mindenki, aki nem akarja a hatóság által beinjekciózott mérget elfogadni, potenciális céltábla, akit a rendőrök elhurcolhatnak, ha fegyverrel ellenáll, akkor pedig a saját otthonában agyonlövik. A demokrácia és emberi jogok fellegvárában.



http://www.hidfo.net/2014/10/11/az-usa-hatalyon-kivul-helyezi-szemelysegi-jogokat