Tech-Report--FBI-Upset-with-Google--Apple-Over-Privacy-Issues---YouTube

„Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól… hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.”

 

A poszt-Snowden korra tervezett eszközöket kínálnak a technológiai megacégek

James Comey FBI igazgató jól lehordta az Apple-t és a Google-t az eszközeiken bevezetett új titkosítási szabványért, amelyek így megakadályozzák a hatósági hozzáférést.

Comey megnyilvánulása nem az első ez ügyben. Korábban az amerikai igazságügyi minisztérium is szót emelt az Apple iMessage és FaceTime szolgáltatásainak újdonsült titkosítása ellen.

A rendfenntartó erők és kormányhivatalok azért kritizálták a cégeket, mert jelenleg szinte lehetetlen hozzáférniük a jelszóval védett telefonok böngészési előzményeihez, vagy a rajtuk tárolt fotókhoz és videókhoz. Az Apple és a Google a múlt héten jelentette be olyan új technológiák bevezetését, ami megnehezíti a rendőrségi betekintést a mobiltelefonokba.

„Egyszer csak előáll egy profitorientált cég és bejelenti, hogy ők lesznek az ügyfelek első védelmi vonala a saját kormányukkal szemben,” nyilatkozta Brian Pascal, a Stanford Egyetem munkatársa a Wall Street Journal-nak.

Comey azt mondja, nem érti, „miért dobnának piacra egy olyan terméket, ami szándékosan lehetővé teszi, hogy a felhasználók hivatalos szervek hozzáférésén kívülre helyezzék magukat”.

Azt is hozzátette, hogy a „Snowden utáni korban… ez azt jelzi, hogy (egyes cégek) túl messzire mennek.”

„Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól… hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.”

A Washington Post hozzáteszi, hogy a „jogi és műszaki változtatásokat elsősorban az NSA kémkedés miatti düh váltotta ki, a kiszivárogtatás hatásait pedig leginkább a rendőrnyomozók érzik, akik mostanában bírósági végzéssel felvértezve kutatják át a mobileszközöket, amennyiben persze a bíróság olyan megalapozott gyanút állapít meg valamilyen bűntettel kapcsolatban, amit a telefonon található adatokkal kíván megerősíteni.”

„A dühöt a bírósági végzés nélkül folytatott keresések váltották ki,” nyilatkozta Orin Kerr, az amerikai igazságügyi minisztérium számítástechnikai ügyekre specializálódott ügyvédje a Postnak.

Az Apple azzal érvel, hogy az új titkosítási szabványt a tolvajok és hekkerek ellen, a telefonon található adatok védelme érdekében vezette be. Az új iOS 8 mobil operációs rendszer alapbeállítás szerint titkosítja az adatokat, amennyiben a felhasználó beállított jelszót a telefonon.

Az FBI egyik volt tanácsadója egyenesen kijelentette, hogy az Apple tulajdonképpen bűncselekményre buzdít az újítással.

Az Apple ezzel „bejelentette a bűnözőknek, hogy tessék ezt használni,” mondta Andrew Weissmann. „Bármilyen csaló, erőszakos személy, vagy extrém esetben terrorista is kihasználhatja ezt.”

 

Forrás: Infowars.com


Az igazi terrorizmust, csalást, az emberek durva átverését pont azok hozták létre, és hozták be a társadalmakba, akik most azt hazudják az arcunkba, hogy ellene küzdenek. Gondoljunk csak Európa szándékos elárasztására a nyúl szaporaságú és egyre öntudatosabb iszlám bevándorlásra, amely a népek akarata ellenére, KÉNYSZERREL, ál-liberális hazudozással, a demokrácia igazi lényegét a sárba tiporva van ránk erőszakolva.
Valakik úgy tesznek, mintha a demokrácia meg a szabdság lenne a céljuk, de az igazi célok jól láthatóan ezzel pont ellentétesek.
Kb. ugyanazok, akik 300 évvel ezelőtt elárasztották Amerikát a munkára kényszeríthető négerekkel és kiirtották a büszke, szabadságszerető, erőszakos idegeneknek dolgozni nem hajlandó indiánokat, nos ugyanezek most a szabadságszerető és célokal, vágyakkal, álmokkal megáldott európai középosztályokat irtják ki, és helyettesítik olyan lakossággal, amely számára az ENGEDELMESSÉG (=iszlám) alapvető érték.
Akik ezt művelik, azoknak meg az uralkodás az alapvető céljuk.

papy_on_board