Szükségszerűvé vált, hogy Oroszország létrehozzon egy új katonai szövetséget a NATO jelentette fenyegetés ellensúlyozására, és ez a katonai szövetség magában foglalja majd Kínát, Indiát és a BRICS partnerországait, - Igor Morozov veterán hírszerző tiszt, az orosz Nemzetközi Ügyekért felelős Szövetségi Bizottság tagja mondta ezt. Korábban Vlagyimir Putyin már júliusban bejelentette, hogy a BRICS tagállamok szorosabb együttműködést alakítanak ki a nemzetközi politikában, de akkor még hivatalosan nem volt bejelentve a katonai szövetség létrehozása, amit - úgy tűnik - a nyugati országok mind agresszívabb érdekérvényesítése tett szükségessé.

Morozov kedden a Ria Novosztyinak nyilatkozva bejelentette, hogy már folyamatban vannak a tárgyalások Kínával és Indiával, de emellett a latin-amerikai országokat is bevonják a nyugati fenyegetés elleni katonai szövetségbe; Kuba, Argentína és számos olyan ország, melyeknek közvetlen fenyegetést jelent az amerikai külügy expanzionista törekvései. "Oroszország a kollektív biztonság garanciája a posztszovjet térségben, és mind nyilvánvalóbbá válik, hogy az Egyesült Államok és a NATO újabb fenyegetéseket hoz létre".

Az új orosz katonai doktrína azzal összhangban kerül módosításra, hogy a NATO is fokozza aktivitását és jelentős katonai infrastruktúrát épít ki az orosz határ mentén. Az új katonai doktrína számol a NATO globális rakétarendszerével, és arra globális válaszlépéseket fog tenni. Ennek érdekében kerülnek bevonásra a dél-amerikai országok is, így a NATO egyre növekvő katonai fenyegetése azzal lesz ellensúlyozva, hogy az orosz katonai szövetség rakétarendszereit telepítik majd az Egyesült Államok déli határai mentén (annak okán, hogy az Egyesült Államok leplezetlenül az orosz határ mentén, Kelet-Európában telepíti rakétarendszereit).

Morozov elmondása szerint a világ csak ebbe az egy évben annyit változott, hogy az szükségessé teszi Oroszország védelmi berendezkedésének teljes felülvizsgálását. Hosszú utat járt be a NATO, de végül csak kiprovokálták, hogy orosz csapásmérő erőt kelljen telepíteni az Egyesült Államok déli határaihoz. Az amerikai imperializmus csak az erőből ért, így a közeljövőben Moszkva egy olyan globális katonai szövetséget épít ki, ami nem csak ellensúlyozza a NATO terjeszkedését, de annak visszaszorításának feladatát is ellátja majd.



http://www.hidfo.net/2014/09/02/moszkva-uj-katonai-szovetseget-hoz-letre-nato-visszaszoritasara