2014.06.24.
08:22

Írta: lowoa

Jövőnk társadalmáért, a gyermekeinkért: Sport és hatása a személyiségfejlődésre

Az ötvenes években kenyeret osztogattak azoknak a gyereknek, akik lementek a birkózótermekbe. A hetvenes években, amikor a karate kezdett hódítani, legalább két ajánlás kellett ahhoz, hogy a gyerek elkezdhesse űzni a sportágat. Mára ez a törekvés eltűnt, egyre kevesebb apróságot visznek szüleik sportolni.
 Sokan tehát nem veszik komolyan, hogy a különböző ügyességi gyakorlatok megtanulásával jól fejleszthető a gyerekek mozgáskészsége, sőt, a sportban végzett feladatok segítik a személyiség fejlődését is. Ha azonban a gyermek nem kezd el időben sportolni, nagyobb esélye van arra, hogy valami probléma lép fel mentális fejlődése során, azaz a gyerekek agresszívvá, kezelhetetlenné válhatnak. Csonka családokban, vagy olyan környezetben, ahol a szülők nem érnek rá foglalkozni gyermekükkel, nagyobb a lehetősége annak, hogy a kicsik az utcán, a drog, a prostitúció és az alkohol környezetében próbálják megtalálni önmagukat. Tehát kedves szülők, rajtatok a felelősség az egészséges jövőnkért...
A sport pedig minden fiatalnak megfelelő sikerélményt nyújt, hiszen mindenki megkapja a hozzá illő edzésanyagot. Kitartó munkával egy túlsúlyos gyerek jó alakot kaphat, a kisebb pedig megerősödhet. A küzdősport tehát miden gyereknek egészséges és ajánlott.

Egészségetekre! Váljék!

Jövőnk.info

komment

süti beállítások módosítása