2014.05.05.
08:36

Írta: lowoa

Bankcsapda: Hiteltelen jogrendek - Nyílt levél

Megdöbbentő továbbra is az a gátlástalan hazugságáradat, melyet képesek a Magyar Állam képviseletében tenni a legkevésbé tiszteltek.
Feldolgozásra került adatokat, visszaigazolásként megerősítették, hogy a lehető legkorrektebb, objektív és a legközérthetőbben sikerült átadni a lakosságnak. Hiányosságokat abban látnak, hogy a médialehetőségeket nem biztosító közmédiának semmiképpen nem nevezhető sajtóorgánumok a kiegyensúlyozottság látszatára sem adnak. Ezzel sajnos egyenlőre nem sokat tudunk kezdeni, csupán nem beletörődve a lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk a lehető, legtöbbet kihasználni.
A mára már szinte minden megnyilvánulásunkban szereplő 1997 évi XXX. törvény, mely egyértelműen kimondja, rögzíti, szabályozza a jelzálog-hitelezéssel kapcsolatos kötelezettségeket a pénzintézetekre nézve, melynek betartását a pénzügyi felügyeletnek a legszigorúbban ellenőriznie kell, közben úgy tesz a Magyar Állam, mintha nem is létezne. Rétvári Bencék, Rogán Antalok, Cséfalvay Zoltánok és ellenérdekelt érdekvédők, közgazdászok, jogászok mantrázzák, hogy a felvett hitelt vissza kell fizetni. Miközben az ügyleteken keresztül szerzett nyereséget eltagadják az ügyfelektől, a hitelbiztosítéki érték plafonján, azaz a 70%-on felüli követelés uzsorának számít. Ezt nem a Bankcsapda találta ki, hanem a hatályos, mai napig érvényben lévő törvények szabályozzák és teszik egyértelművé. Azt is érdemes és kell is feszegetni, hogy az uniós iránylevek, jogharmonizációs törvényi helyeket, a magyar törvényi rendelkezéseket, miért bújtatták el?
Mai napig tagadják, létüket, hatályos jogrendünk "feles" törvényi értelmezések és alkalmazások halmazával teszik tönkre a magyar lakosságot. Pofátlan, gerinctelen, hol nemzeti, hol keresztényi értékrendek mögé bújó, köz-politikai közéleti szereplők folyamatosan kioktatási kényszerből, alázzák a végsőkig uzsorázott társadalmi réteget.
A Rétvári Bence félék ne akarjanak keresni társadalmi igazságot, ha képtelenek gátlástalanságukat levetkőzve, alázattal, elismeréssel, adózni azoknak az embereknek, akik 2008-ban megmentették Magyarországot az államcsődtől és teszik ezt mind a mai napig. De elég volt. Nincs mit adnunk elvettétek, mindenünk, a becsületünket, nap, mint, nap minden egyes megnyilvánulásukkal sárba tiporják. 2006-óta a Magyar Állam képviseletében tetszelgők mindegyike, félve az állcsődtől, évről-évre, újra és újra elárulja a magyar nemzetet. De nem a papíron megjelenő fizetésképtelenségtől tartanak ám az árulók, hanem az államcsőd bekövetkeztének, automatikusan meginduló, számonkéréstől, felelősségre vonásának következményeitől. Pedig nincs tovább! Egyszer mindenkinek vállalnia kell tetteinek következményeit.
Időt kell nyerni, de mihez? Kedvem lenne nevetni, ha nem az életvitelszerűvé vált jogtiprás, jogfosztottságról lenne szó, melyet a Magyar Állam gyakorol immáron hét éve. Nemes egyszerűséggel nem vesz tudomást meglévő törvényekről. pávatáncot lejt az Európai Unió Bíróságával, melynek Salamoni döntései fabatkát sem érnek. Tehetik ezt meg azért mert még mindig felkészületlen, tudatlan, megvezethető magyar társadalom nem képes felvérteződni alapvető tudáshalmazzal. Nem is kívánok kiemelni törvényi passzusokat, mert egyszerűen nincs olyan, melyet betartanának, vagy betartatnának, hiszen a cél a névlegesen nyilvántartott követelések realizálása bármi áron. Magyarországnak jobban kell teljesítenie, ha beledöglik a lakosság közel fele, akkor is. Nem is lehet beszélni olyan alapvetésekről, hogy a szerencsétlenül járt ügyfelet, nem lehet korlátlanul végrehajtani, nem beszélhetünk arról, hogy a végrehajtók körzetekre és lakhelyek szerint járhatnak el, mert egyszerűen tesznek rá a törvényi szabályozásra.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy Magyarországon minden bíró, ügyész, jogász elmebeteg, idiótaként viselkedik. Végrehajtók jogászok, és általános iskolát végzettek egyaránt parancsot teljesítve a totál hülyét játszva cselekednek. Magánközjegyzők már nem látják el azt a közfeladatot, melyért egyáltalán létüket köszönhetik, hogy a két fél közti egyensúlyt garantálják, hanem az uzsorások oldalán áldozzák fel a lakosságot. Amíg a hétköznapjainkat agyonszabályozzák, addig az alapjogokat sárba tiporják. Csodálkoznak, miért ölt ekkora mértéket a kivándorlás? Lehet azért, mert idióták "serege" vezeti az országot, "alkalmazzák" törvényeinket? Nincs jogállam, aki ennek ellenkezőjét állítja az hazudik vagy szimplán hülye. Az "árfolyamrés" problematikája sokak reménye szerint, eltakarhatja az uzsorázást... A magyar lakosságot deviza alapon uzsorázták és uzsorázzák !
Ez tény.

Grell Antal
B.É.CS

komment

süti beállítások módosítása