Római Katolikus

Szűz Máriának, a Magyarok Nagyasszonyának felajánlott honlap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Amikor megtudtam, hogy muszlimok "együttérezve" megjelentek a katolikus templomokban, rossz érzés kerített hatalmába. Ez az érzés csak fokozódott, amikor olyanok osztották meg ezeket a híreket, akik egyébként is érzékenyek a témára. Azzal a megjegyzéssel, hogy lám vannak jó hírek is. Nos, számomra ez egyre kevésbé tűnik jó hírnek..."


 

(Részlet egy olasz katolikus testvérünk beszámolójából)



"Azért a katolikusokban valami eltörött a Pápa migráns-kérdésekben elfoglalt álláspontja kapcsán. Íme egy rövid bepillantás a pármai katolikus életérzésbe:

 

 

"A templomokban vasárnap - július 31-én -  francia kezdeményezésre, olasz csatlakozással, vatikáni támogatással muszlimok ezrei ültek be a katolikus templomokba Franciaországban és Itáliában; eredendően a béke, a megbékélés szándékával. Valami eltörött.

 

 

 

 

 

 

Este későn mentem a misére,  abban a reményben, hogy olyan pappal találkozom, aki nem nyalja a világ fenekét. Ám a püspök, aki bíboros szeretne lenni, s a pap, aki meg püspök, már az asztalnál ültek. A polkorrektség nem működik, amit jól példáz, hogy a klérus minőségben és mennyiségben összeomlott.

 

 

 

 

 

 

Mi maradt volna a hitemből, ha vasárnap Piacenzában mentem volna misére, ahol az első sorokban ülő híveknek és nővéreknek fel kellett állniuk, s át kellett adniuk a helyüket a muszlimoknak. A muszlimoknak, akik tiszteletlenül kalapban jelentek meg a templomban.

 

Vagy Ventimigliában, ahol a pap kenyeret adott Allah követőinek, ami az Eucharisztia obszcén paródiája. Bariban az imám a templomban a Koránt énekelte, mintha visszatért volna az emír.

 

 

 

 

 

 

Amikor a Pápa azt mondja, hogy a Korán a béke könyve, nem mond igazat. A Koránban írva vagyon, hogy a keresztényeknek meg kell térniük, vagy meg kell őket ölni.

 

Este nekem nem kellett választanom a hit és igazság között, de sok barátom felhagyott a templomba járással, s a hentesem sem tudja, hogy kinek higgyen."

 

 

 

 

 

 

Számos olasz katolikust megdöbbentett, hogy Krakkóban a Pápa egy szót sem szentelt a meggyilkolt francia pap emlékének. Általános vélekedés szerint a Pápa teológiai kérdésekben lehet tévedhetetlen, de a politikában naponta követ el súlyos, az egyház, Európa számára óriási károkat okozó tévedéseket. Európa egykori szellemi talapzata a szemünk előtt mállik szét...


(Camillo Langone, Olaszország)