cseh határőrök Macedónia hidfo.ru

Milan Chovanec cseh belügyminiszter azt mondta, számos német politikustól kapott információkat arra vonatkozóan, hogy Németország kiutasítana több százezer bevándorlót, akik nem kaptak letelepedési engedélyt. Csehország azonnal megerősítette a határvédelmet.

A Cseh Köztársaság megerősítette a határőrizetet Németország irányába, mert a kormány attól tart, hogy azok a migránsok, akik Németországban nem kapnak letelepedési jogot, tömegesen megindulhatnak más uniós tagállamokba, elsőként Csehországba. A belügyminiszter szerint fokozott a veszélye annak, hogy ezek a személyek rövid időn belül illegálisan átlépik a határt, és megpróbálnak az Európai Unió területén maradni, először a Németországgal határos országokban.

Chovanec egyértelműen kijelentette, hogy információkat kapott arra vonatkozóan: a német hatóságok nemsokára több százezer migránst utasítanak ki. Csehország a teljes határvonalon megerősítette az őrizetet, különös tekintettel azokra a szakaszokra, melyek a németországi befogadó-központokhoz közel húzódnak.

Csehország a Visegrádi Négyek más országaival együtt ellenzi a kötelező betelepítési kvótát, és nem fogadja el, hogy Németország ráerőltesse bevándorlók tömegeit olyan országokra, melyek nem akarnak nem-európai tömegeket letelepíteni.


http://www.hidfo.ru/2016/07/nyugat-felol-is-elkezdhetnek-ozonleni-a-migransok/