Ahmadiyya mecset hidfo.ru

Németországban a hatóságok nyomon kell kövessék, miről beszélnek a muszlim prédikátorok, mert sokan közülük olyan ideákat népszerűsítenek, melyek ellentétben állnak az állam szekuláris jellegével – mondta Volker Kauder, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője.

A politikus szerint “szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a muszlim hitszónokok egy részének mondanivalója összeegyeztethetetlen a német államfelfogással. Következésképp irányítás alatt kell tartani őket.” Volker Kauder a Berliner Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, Németország egy szekuláris ország, ahol a vallás nem állhat az állam felett, de ugyanez fordítva sem érvényesülhet, emiatt szükséges megállítani az iszlamizációt, ami “az állam alapértékeit aláássa”.

A Pew Research Center 2010-es mérése szerint mintegy 4,1 millió muszlim él Németországban, és az országba tavaly érkezett migránsok nagy része szintén az iszlám követője.

Volker Kauder nyilatkozata nem egyedülálló, a német titkosszolgálatok eddig is közelről figyelemmel kísérték a muszlim hitszónokok tevékenységét. Decemberben Hans-Georg Maassen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője arról számolt be, hogy a terrorszervezetek nem csak saját taglétszámuk növelésére törekszenek, hanem emellett már létező társadalmi szervezetekbe is megpróbálnak beépülni. Elmondása szerint az elhárítás emberei több alkalommal szemtanúi voltak annak, amint prédikátorok az újonnan érkezett menekültek közt próbáltak terroristákat toborozni.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nemetorszagban-megfigyelhetik-a-muszlim-predikatorokat/