A NATO azt tervezi, hogy tovább bővíti katonai jelenlétét az orosz határ mentén. Amerikai sajtóértesülések szerint a balti országokba és Lengyelországba is tovább özönlenek az amerikai fegyveresek.

Alig egy hete értek véget a térségünkbe küldött amerikai fegyveresek hadgyakorlatai, az Egyesült Államok máris továbbküldi őket az orosz határ irányába, helyükre pedig újabb csapatok érkeznek, vélhetően újabb hadgyakorlatokkal. A Wall Street Journal beszámolója szerint Lengyelországba, Észtországba, Lettországba és Litvániába is országonként ezer amerikai katona érkezik.

Oroszország állandó NATO-nagykövete, Alexander Grusko elmondása szerint a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában, és a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik. Grusko hangsúlyozta, hogy a bevándorlással kapcsolatos médiahisztéria egy fedőakció, amivel elterelik az emberek figyelmét a háborús készülődésről. Miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.

Szeptemberben a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy a NATO agresszív terjeszkedése az orosz határ irányába arra kényszeríti Oroszországot, hogy ennek megfelelő ellenintézkedéseket tegyen.

http://www.hidfo.ru/2015/10/a-migracios-valsag-eltereli-a-figyelmet-az-amerikai-invaziorol/