A nagy cégek akik kiviszik a termelést kényszerböl cselekednek évtizedek óta.


1. - A politikusok engedélyezik az Import termékek árusítását, a nép örül, mert olcsóbban juthat hozzá mint eddig. Az ország felvásárlóereje még óriási.
2. Exponenciálisan növekszik a kereskedelem, a nagy mennyiségü és sok szálon kiépíitett szállítás lenyomja a vételi árakat, részben az eladási árakat, de még így is sokkal nagyobb az árrés, a haszon a kereskedök zsebébe vándorol.
3. A "hazai" termelés nem tud lépést tartani a dömpingárúval, lassan( vagy gyorsan) de biztosan elveszti az évek alatt kialakított vásárlókörét. A termelési ár leszorítása után, a kissebb haszonkulccsal eladott árúmozgás után néhány éven belül kényszerpályára kerül. Leépíti a munkahelyeket, rövidített munkaidot alakít ki, ha kell veszteséggel termel a túlélésre játszik...
4. Az egyre több álláskeresö, munkanélküli és a megélni képtelen cégek már nem képesek "vásárlóerö"-ként funkcionálni. A nagyobb cégek ekközben a termelésüket kiviszik az országból és ott próbálnak meg haszonnal dolgoztatni ahol a munkaerö még olcsó. Az EU pontosan ezt csinálta a kezdetektöl fogva s ezzel végigrabolta Európát és a mindenkori új ként belépett országokat.
5. A háttérhatalom haszonélvezöi természetesen termelés nélkül, a kereskedelemben így megszerzett óriási haszonból egyszerüen elveszik azt ami - az ö számításaik szerint - nekik jár.
6. Marad egy szétrabolt világ, az egyre több szegény és kifosztott. A lóvátett, önmagukat okosnak hívö politikusok csoportja valamint a korrumpált közép vagy felsöszinten megkapaszkodott, meggazdagodottak rettegnek.
7. A lebukást elkerülendö; "terrorveszély", "kölcsönfelvétel", a beigért szebb jövö, már a bukás elötti helyzetröl szól. Persze mindegyik "mesélö" azt hiszi, megússza.
8. Végsö lépés; Lokális, ha lehet világháború kirobbantása (ha ez sem sikerül...)
9. Patkányok menekülése a süllyedö hajóról...

...ez megy több ezer éve.

A másik - szerencsétlen oldal pedig hisz bennük. Hol ebben, hol abban a Pártban, hol Gyurcsány, máskor Orbán

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/636-az-orszag-gazdasagi-kijatszasanak-lepesei